Lijst met gebouwen

CORUM Origin

Milaan - Italië

  • Aangekocht op: 12/06/2023
  • Aankoopprijs: 25 M€
  • Aanvangsrendement: 8.5%
  • Bouwjaar: 2003
  • Huuroppervlak: 13.365 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 4.8 jaar

Gebouw

Het gebouw is gunstig gelegen in het noordwesten van Milaan, met een uitstekende bereikbaarheid dankzij de nabijheid van een treinstation op minder dan 200 meter afstand. Het ligt vlakbij een winkelgebied in de wijk Bovisa.

Het gebouw werd gebouwd tussen 2003 en 2007 en onderging tussen 2016 en 2018 een reeks renovaties om de binnenruimtes te verbeteren. In 2019 werden er ook werkzaamheden aan de gevel uitgevoerd.
Onlangs investeerde de vorige eigenaar bijna € 1,5 miljoen in specifieke faciliteiten voor huurder Gi Group, waardoor het bedrijf het publiek kan ontvangen en opleidingen kan aanbieden. Deze verbeteringen verhogen het verhuurpotentieel van dit pand aanzienlijk.
Ons gebouw biedt een aantrekkelijk rendement en heeft het BREEAM In Use 'Very Good' certificaat behaald met een score van 60,7%.

De huurder

Het gebouw wordt gebruikt door twee dynamische huurders die een grote bijdrage leveren aan de winstgevendheid. 
De eerste huurder, Henkel AG & Co KGaA, is alleen al goed voor 63% van de huurinkomsten. Dit Duitse bedrijf werd opgericht in 1876 en is een belangrijke speler in drie sectoren: wasmiddelen & huishoudelijke verzorging, cosmetica en lijm & kleefstoffen. Met 51.000 werknemers wereldwijd heeft Henkel een omzet van 22 miljard euro in 2022 gerealiseerd. Zijn preferente aandelen zijn genoteerd aan de Duitse DAX-beursindex, wat zijn sterke marktpositie weerspiegelt. Henkel heeft ons gebouw gekozen als hoofdkantoor voor zijn Italiaanse activiteiten, een duidelijke blijk van vertrouwen.
De tweede huurder is Gi Group, opgericht in 1998. De Groep is een van 's werelds toonaangevende dienstverleners op het gebied van de veranderende arbeidsmarkt. Gi Group is aanwezig in 29 landen en heeft meer dan 6.500 werknemers. Gi Group staat op de 8e plaats in Europa (2e in de particuliere sector) en op de 15e plaats wereldwijd (5e in de particuliere sector). In 2021 bedroeg de omzet meer dan 3,2 miljard euro.
Deze twee grote huurders brengen stabiliteit en diversificatie in ons gebouw, waardoor het aantrekkelijker wordt als vastgoedbelegging.

Meer gebouwen CORUM Origin