Lijst met gebouwen

CORUM Origin

Brussel - België

  • Aangekocht op: 29/03/2023
  • Aankoopprijs: 33 M€
  • Aanvangsrendement: 8.9%
  • Bouwjaar: 2007
  • Huuroppervlak: 18988 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 5 jaar

Gebouw

Het gebouw met de naam "RTL House" is gelegen in het Mediapark, een gebied met een totale oppervlakte van 380.000 m² die de ontwikkeling van omroep, media en creatieve industrieën in Brussel wil bevorderen. 

Het door CORUM Origin verworven gebouw is verdeeld in twee onderling verbonden kantoorruimtes, met een oppervlakte van 19.000 m² en bestemd voor de radio- en televisiediensten van RTL Belgium. Een sterke huurder, de onbetwiste leider in de Belgische Franstalige media. Het gebouw werd in 2007 sleutelklaar gebouwd voor RTL Belgium, dat de afgelopen jaren in het gebouw is blijven investeren om het geschikt te maken voor zijn taak. RTL Belgium heeft zich nu vastgelegd op een huurcontract voor vijf jaar.

De aankoop van dit gebouw is ingegeven door de kwaliteit van de huurder, RTL, en door het sterke potentieel van het pand. Voor de komende vijf jaar zijn namelijk verbeteringen voor de vervoersverbindingen gepland, wat onze overtuiging versterkt dat de aanwezigheid van RTL Belgium in deze ruimte langdurig zal zijn.

De huurder

RTL Belgium is een televisiedienstenbedrijf voor Franstalig België, met televisiezenders, radiozenders en streamingdiensten.
RTL House is de hoofdvestiging van RTL in België en werd op 26 januari 2007 ingehuldigd in aanwezigheid van Koning Albert II en talrijke politici.
Het gebouw huisvest sindsdien de televisiezenders RTL-TVi, Club RTL, Plug RTL, Radio Contact vision, de reclameafdeling IP (IP TV en IP Radio) en de radiozenders Bel RTL, Radio Contact en Mint.

RTL Belgium wordt beschouwd als de duidelijke marktleider in Franstalig België, met een omzet van 176 miljoen euro in 2021.

Meer gebouwen CORUM Origin