Lijst met gebouwen

CORUM Origin

Reggio Emilia - Italië

  • Aangekocht op: 13/05/2022
  • Aankoopprijs: 6 M€
  • Aanvangsrendement: 8.13%
  • Bouwjaar: 1974
  • Huuroppervlak: 2455 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 6.6 jaar

Gebouw

Het gebouw waarin SCPI CORUM Origin onlangs heeft geïnvesteerd, ligt in het hart van het historische centrum van Reggio Emilia, een gemeente met 170.000 inwoners op ongeveer 70 km van Bologna in Noord-Italië. In dit gebied, dat zowel residentieel als commercieel is, zijn veel historische gebouwen te vinden. Het is goed verbonden met grote steden, met een hoofdsnelweg op slechts 5 km afstand. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt ook op 1,1 km afstand en Bologna International Airport ligt op ongeveer 67 km afstand. 
Het door CORUM Origin verworven pand maakt deel uit van een condominium en bestaat uit 4 van de in totaal 7 verdiepingen. Het wordt gebruikt als bankfiliaal en bijkantoren. Het heeft een totale oppervlakte van 2.455 m², met een bankkantoor op de begane grond, kantoren op de verdiepingen en archiefruimte in de kelder.

De huurder

Het complex wordt verhuurd aan één enkele onderneming: Intesa Sanpaolo, een Italiaanse internationale bankgroep en een van de grootste Europese bankgroepen, opgericht in 2007 na de fusie van de drie grootste Italiaanse banken. Zij is de grootste bank van het land qua aantal filialen (5.200, waarvan 4.200 in Italië) en werknemers (98.000, waarvan 75.000 in Italië), maar ook qua financiële en activa-middelen (48 miljard euro). Het hoofdkwartier van de groep is in Turijn. Intesa Sanpaolo bedient meer dan 20,6 miljoen klanten (13,5 miljoen in Italië) in Centraal- en Oost-Europa, het MiddenOosten en Noord-Afrika. Deze overname maakt deel uit van de aankoop van een portefeuille van 10 vestigingen in Italië die verhuurd worden aan deze huurder.

Meer gebouwen CORUM Origin