Lijst met gebouwen

CORUM Origin

Nottingham - Verenigd Koninkrijk

  • Aangekocht op: 31/05/2022
  • Aankoopprijs: 35 M€
  • Aanvangsrendement: 6.9%
  • Bouwjaar: 2012
  • Huuroppervlak: 9999 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 5.3 jaar

Gebouw

CORUM XL SCPI heeft zijn vastgoedinvesteringen in het Verenigd Koninkrijk voortgezet met een pand in de stad Nottingham.
Nottingham is een van de grootste stedelijke gebieden van het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 700.000 inwoners). Het heeft gemakkelijke treinverbindingen met de belangrijkste strategische centra van het land: het ligt op 50 minuten van Sheffield, 1 uur 15 minuten van Birmingham, 1 uur 40 minuten van Londen en 1 uur 50 minuten van Manchester. De bevolking van de stad is de afgelopen twintig jaar met gemiddeld 1,17% per jaar gegroeid en de dynamiek trekt veel studenten en jonge werknemers aan: 30% van de inwoners is tussen de 18 en 29 jaar oud.

Het gebouw, Trinity House genaamd, ligt in het stadscentrum, dicht bij de belangrijkste winkelstraten en administratieve kantoren. Het station is te voet in ongeveer vijftien minuten te bereiken, of met de tram in 6 minuten. Trinity House is gebouwd in 2012 en is ontworpen om de huidige huurder, E.ON, te huisvesten. Het omvat 9.979 m2 kantoorruimte verdeeld over 10 verdiepingen, waarvan de bovenste verdiepingen ononderbroken uitzicht bieden over de daken van de stad. Een terras en 83 parkeerplaatsen maken de indeling compleet.

De huurder

De huidige huurder van het object, E.ON, opgericht in Duitsland, is een van de grootste Europese energiebedrijven. De onderneming is genoteerd aan de effectenbeurs van Frankfurt en maakt deel uit van de DAX (de belangrijkste Duitse beursindex van 40 grote ondernemingen). In 2021 bedroeg zijn omzet meer dan 77 miljard euro, met een nettowinst van meer dan 5 miljard euro. In Trinity House heeft E.ON zijn Britse activiteiten, die voordien verspreid waren over verschillende gebouwen in Nottingham, samengebracht en gecentraliseerd. Het bedrijf is dan ook zeer gehecht aan dit complex, dat het heeft laten bouwen om in deze behoefte te voorzien.

Meer gebouwen CORUM Origin