Lijst met gebouwen

Playa Senator
Corum Origin

Almeria - Espagne

  • Verworven op: 07/02/2020
  • AEM prijs: 20.9 M€
  • Rendement: 7%
  • Ingebouwd: 1986
  • Oppervlakte: 26156 m²
  • Typologie: Hôtels
  • Vaststaande toezegging: 30 corum_front.years

Gebouw

CORUM Origin verwierf twee hotels aan het strand in Almeria, Andalusië: Playasol, geopend in 1976, en Playalinda, gebouwd in 1986. Deze "resort" hotels hebben respectievelijk 316 en 130 kamers. Buiten genieten de gasten van talrijke zwembaden, een aquapark met verschillende glijbanen, een strandbar, restaurants en diverse andere faciliteiten om te ontspannen.  

Almeria is een van de meest toeristische steden van Spanje. Het klimaat, de haven, de oevers, de kliffen en de rijke geschiedenis en architectuur, evenals de populaire filmlocaties, trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers, naast de 195.000 inwoners.  

Dit is een sale and leaseback-transactie. De verkoper, Playa Senator, die dus de huurder is, heeft een 20 jaar durende huurovereenkomst zonder opzegmogelijkheid getekend. De hotelgroep is ook bezig met het ontwerpen van een uitgebreid renovatieprogramma dat voor de komende zomer is gepland en dat op meer dan 10 miljoen euro wordt geschat. We hebben afgesproken om het te financieren, in ruil voor een huurverhoging.  

Het investeringsvolume bedraagt 21 miljoen euro, waaraan in 2021 na de renovatie 10 miljoen euro zal worden toegevoegd, voor een netto-aanvangsrendement van 6,97%.

De huurder

Chaîne hôtelière espagnole, Playa Senator possède une quarantaine d'hôtels destinés au tourisme dans toute l'Espagne, y compris aux Baléares. Chaque hôtel dispose de nombreux équipements et activités. L’entreprise réalise un chiffre d'affaires de 556 M€.  

Meer gebouwen Corum Origin