Lijst met gebouwen

Kuehne+Nagel
Corum Origin

Ljubljana - Slovénie

  • Verworven op: 12/02/2020
  • AEM prijs: 6.01 M€
  • Rendement: 7.09%
  • Ingebouwd: 2019
  • Oppervlakte: 4597 m²
  • Typologie: Logistique
  • Vaststaande toezegging: 9.5 corum_front.years

Gebouw

In Ljubljana, Slovenië, heeft CORUM Origin een nieuw logistiek centrum verworven. Gelegen in het internationale luchthavengebied, ligt het op het kruispunt van de handel tussen Oost- en Midden-Europa. Hoofdstad en economisch centrum van het land, Ljubljana heeft 280.000 inwoners in de kern van de stad en 495.000 in zijn nabije omgeving. Onder de bevolking zijn meer dan 25.000 studenten, waardoor het een jonge en dynamische stad is, die ook profiteert van belangrijke industriële activiteiten.

Het gebouw is in 2019 opgeleverd, beslaat 4.597 m² en voldoet aan de laatste normen en standaarden. Het werd exclusief voor de Kuehne+Nagel Groep (K+N) op maat ontworpen en bevat de technische elementen die nodig zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering, zoals bijvoorbeeld een grote aanlegplaats. Het integreert ook de mogelijkheden van "cross-docking". Deze manier van organiseren heeft als doel de aanvoer- en scheepvaartstromen te sorteren.

CORUM Origin heeft deze transactie uitgevoerd in het verlengde van een eerdere acquisitie in december 2018: het eerste logistieke centrum van K+N, gelegen naast dit tweede gebouw.

Deze twee acquisities profiteren van dezelfde huurvoorwaarden, namelijk een 9,5-jarige huurovereenkomst, waarbij alle kosten en bedrijfskosten uitsluitend door de huurder worden gedragen.

Het netto-aanvangsrendement bedraagt ongeveer 7,09%, met een totaal investeringsvolume van € 6,01 miljoen.

De huurder

Fondé en 1890 en Allemagne, le groupe international Kuehne+Nagel est l'un des leaders mondiaux de la logistique : N°1 du transport maritime, deuxième pour le transport aérien, et troisième dans le transport routier. Sa position sur le marché lui permet aussi d’investir dans des segments à forte valeur ajoutée tels que les solutions basées sur les technologies de l'information. La multinationale compte environ 82 000 employés, répartis sur 1 300 sites dans plus de 100 pays.

Meer gebouwen Corum Origin