Lijst met gebouwen

DEPO DIY
CORUM Origin

Kaunas - Lituanie

  • Aangekocht op: 22/11/2019
  • Aankoopprijs: 22.4 M€
  • Aanvangsrendement: 7.5%
  • Bouwjaar: 2019
  • Huuroppervlak: 21820 m²
  • Sector: Retail
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 15 jaar

Gebouw

CORUM Origin heeft een nieuwe aanwinst gedaan in Litouwen, in Kaunas, de op één na grootste stad van het land met 330.000 inwoners. Het heeft de grootste rivierhaven en een internationale luchthaven, gelegen op slechts 15 km van het centrum.

Kaunas is een dynamische stad die door haar architectuur en talrijke musea haar belangrijke historische verleden heeft weten te bewaren. Het studentenleven is ook intens, met de universiteit van de stad, die tien verschillende faculteiten heeft, en een technische universiteit.

Net als de vorige investering in Litouwen is ook dit een transactie met het merk DEPO, op een commercieel gebouw. DEPO is de grootste doe-het-zelf- en doe-het-zelfzaak in Letland.

Het gebouw, gelegen in het beste winkelgebied buiten het centrum, is nieuw en werd in juni 2019 opgeleverd en beslaat een oppervlakte van 21.820 m². Het heeft ook 524 parkeerplaatsen.

CORUM Origin is een vast huurcontract voor 15 jaar aangegaan, waarbij alle lasten en werkzaamheden aan de huurder worden toevertrouwd. De investering bedraagt € 22,4 miljoen voor een rendement van 7,50%.

De huurder

DEPO DIY is in 2004 in Letland opgericht, toen het land officieel toetrad tot de Europese Unie, en is daarmee marktleider geworden op de doe-het-zelf-markt in de Baltische staten. In de afgelopen jaren heeft het een zeer aanzienlijke groei doorgemaakt, met +142% tussen 2016 en 2018. Momenteel exploiteert het 9 winkels in Letland en 5 in Litouwen. De uitzonderlijke financiële gezondheid wordt verklaard door de overvloed aan producten, of het nu gaat om producten voor thuis, voor de doe-het-zelfzaak, voor de tuin of voor huisdieren.

Meer gebouwen CORUM Origin