Lijst met gebouwen

H&M
CORUM Origin

Delft - Nederland

  • Aangekocht op: 15/11/2019
  • Aankoopprijs: 40.8 M€
  • Aanvangsrendement: 6.81%
  • Bouwjaar: 2004
  • Huuroppervlak: 12854 m²
  • Sector: Retail
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 5.9 jaar

Gebouw

CORUM Origin verwierf een bedrijfspand in Delft, een stad met 105.000 inwoners in het zuidoosten van het land, ongeveer 15 kilometer van Den Haag en Rotterdam.

Het pand bestaat uit winkels op de begane grond van gebouwen gelegen in een drukke voetgangersstraat in het centrum van de stad, op slechts enkele minuten lopen van het station van Delft en in de nabijheid van alle belangrijke winkels en diensten.

Gebouwd in 2004, is de oppervlakte van het vastgoedcomplex 12.854 m². Het is volledig verhuurd voor een gemiddelde resterende looptijd van 5,9 jaar aan 16 huurders, waaronder grote retailers zoals Jumbo, H&M en Casa...

Wereldberoemd om zijn aardewerk - Delfts Blauw Porselein - en architectuur, is het ook een dynamische studentenstad dankzij de Technische Universiteit. Het is de grootste openbare universiteit van het land, ook wel bekend als de TU Delft, in het hart van een gigantische campus omgeven door groen voor zover het oog reikt. Het behoort ook tot de top 20 van ingenieurs- en technologie-universiteiten in de wereld.

Het investeringsvolume bedraagt € 40,8 miljoen, wat neerkomt op een initieel rendement van ongeveer 6,81%.

De huurder

H&M is genoteerd op de beurs van Stockholm en gevestigd in 54 landen. Het bedrijf telt circa 116.000 medewerkers en maakte in 2013 een omzet van meer dan 16 miljard euro. Met 23 winkels in Portugal maakt de groep H&M een omzet van 96 miljoen euro. Het commerciële concept bestaat uit het aanbieden van kwalitatieve modekleding tegen de voordeligste prijs. Het heeft zijn bekendheid met name te danken aan tijdelijke collecties die de groep in samenwerking met stilisten (Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli, Versace...) of sterren (Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry, Lana Del Rey, David Beckham, Vanessa Paradis, Beyoncé) aanbiedt. H&M (Hennes & Mauritz) werd in 1947 opgericht en is een Zweeds confectiebedrijf. De geschiedenis begon in 1947 met een confectiewinkel in Västerås in Zweden en is nu uitgegroeid tot zes afzonderlijke merken en 3.200 winkels over de gehele wereld.

Meer gebouwen CORUM Origin