Lijst met gebouwen

DEPO DIY
CORUM Origin

Vilnius - Lituanie

  • Aangekocht op: 29/08/2019
  • Aankoopprijs: 25.7 M€
  • Aanvangsrendement: 7.25%
  • Bouwjaar: 2018
  • Huuroppervlak: 21670 m²
  • Sector: Retail
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 15 jaar

Gebouw

CORUM Origin deed zijn eerste investering in Litouwen door een bedrijf te verwerven ten noorden van de hoofdstad Vilnius, het politieke, economische en culturele centrum van het land. De vitaliteit en aantrekkingskracht van deze stad is met name te danken aan het groeiende aantal digitale specialisten, die dit Baltische land steeds trendyer maken. Ook de oprichting van bedrijven wordt in Vilnius aangemoedigd en gefaciliteerd.

Gelegen in een druk winkelgebied aan de rand van een snelweg, profiteert dit bedrijf van een uitstekende zichtbaarheid. De huurder is DEPO DIY, een keten van Letse origine, de toonaangevende bouwmarkt in de Baltische landen, die een sterke groei doormaakt. Dit is een zeer lange termijn huurcontract: 15 jaar firm, wat een zeer goed zicht geeft op de toekomstige inkomsten. Alle lasten, belastingen, kosten en uitgaven komen gedurende deze periode ten laste van de huurder. De huurovereenkomst voorziet in de mogelijkheid voor de huurder om het gebouw na 6 jaar te kopen en voor CORUM Origin om het na 7 jaar te verkopen. In beide gevallen zal het rendement 7,25% zijn. Deze clausules zijn bedoeld om onze medewerkers te beschermen tegen vastgoedcycli en een optimale liquiditeit van het gebouw te garanderen.

De investering bedraagt € 25,66 miljoen, met een rendement van 7,25%.

De huurder

DEPO DIY is in 2004 in Letland opgericht, toen het land officieel toetrad tot de Europese Unie, en is daarmee marktleider geworden op de doe-het-zelf-markt in de Baltische staten. In de afgelopen jaren heeft het een zeer aanzienlijke groei doorgemaakt, met +142% tussen 2016 en 2018. Momenteel exploiteert het 9 winkels in Letland en 5 in Litouwen. De uitzonderlijke financiële gezondheid wordt verklaard door de overvloed aan producten, of het nu gaat om producten voor thuis, voor de doe-het-zelfzaak, voor de tuin of voor huisdieren.

Meer gebouwen CORUM Origin