Lijst met gebouwen

DEPO DIY
Corum Origin

Vilnius - Lituanie

  • Verworven op: 29/08/2019
  • AEM prijs: 25.7 M€
  • Rendement: 7.25%
  • Ingebouwd: 2018
  • Oppervlakte: 21670 m²
  • Typologie: Commerce
  • Vaststaande toezegging: 15 corum_front.years

Gebouw

CORUM Origin deed zijn eerste investering in Litouwen door een bedrijf te verwerven ten noorden van de hoofdstad Vilnius, het politieke, economische en culturele centrum van het land. De vitaliteit en aantrekkingskracht van deze stad is met name te danken aan het groeiende aantal digitale specialisten, die dit Baltische land steeds trendyer maken. Ook de oprichting van bedrijven wordt in Vilnius aangemoedigd en gefaciliteerd.

Gelegen in een druk winkelgebied aan de rand van een snelweg, profiteert dit bedrijf van een uitstekende zichtbaarheid. De huurder is DEPO DIY, een keten van Letse origine, de toonaangevende bouwmarkt in de Baltische landen, die een sterke groei doormaakt. Dit is een zeer lange termijn huurcontract: 15 jaar firm, wat een zeer goed zicht geeft op de toekomstige inkomsten. Alle lasten, belastingen, kosten en uitgaven komen gedurende deze periode ten laste van de huurder. De huurovereenkomst voorziet in de mogelijkheid voor de huurder om het gebouw na 6 jaar te kopen en voor CORUM Origin om het na 7 jaar te verkopen. In beide gevallen zal het rendement 7,25% zijn. Deze clausules zijn bedoeld om onze medewerkers te beschermen tegen vastgoedcycli en een optimale liquiditeit van het gebouw te garanderen.

De investering bedraagt € 25,66 miljoen, met een rendement van 7,25%.

De huurder

Créé en 2004 en Lettonie, au moment où le pays entrait officiellement dans l'Union Européenne, DEPO DIY est devenu le leader du marché du bricolage dans les pays baltes. Ces dernières années, il a connu une croissance très importante, de +142 % entre 2016 et 2018. Il exploite actuellement 9 magasins en Lettonie et 5 en Lituanie. Sa santé financière exceptionnelle s'explique par son offre pléthorique de produits, que ce soit pour la maison, le bricolage, le jardin, ou les produits pour animaux.

Meer gebouwen Corum Origin