In de media

Wederom goede resultaten voor vermogensbeheerder Corum

De vastgoedbeleggingsfondsen van vastgoedbeheerder Corum behaalde in 2021 opnieuw solide rendementen. Het Corum XL en Corum Origin-fonds behaalden een jaarrendement van respectievelijk 5,8 en 7,0 procent.

Frédéric Puzin

Dat meldt de Franse vermogensbeheerder. De totale netto-instroom bedroeg 720 miljoen euro voor de twee vastgoedfondsen in 2021, een stijging van 77 procent ten opzichte van 2020 (406,3 miljoen euro). Ondanks het economisch onzekere klimaat bleef de bezettingsgraad van het vastgoed op een hoog niveau: ruim 96 procent voor Corum Origin en meer dan 99 procent voor Corum XL.

In 2021 genereerden Corum Origin en Corum XL gezamenlijk een totaal van 29,4 miljoen euro aan meerwaarden bij verkoop, die als uitzonderlijke dividenden aan de beleggers van de vastgoedfondsen zijn uitgekeerd.

Situatie van de markt benutten

Frédéric Puzin, voorzitter van de Corum Groep: ‘Wij hebben meer dan ooit vertrouwen in onze toekomst en die van onze beleggers, omdat de eenvoudige beheerformules die aan het succes van onze vastgoedfondsen ten grondslag liggen dezelfde blijven: anticyclisch zijn op de markten, niet onder de situatie van een markt lijden maar deze juist benutten, en de fondsenwerving beperken tot het benodigde kapitaal waarmee wij vastgoed kunnen kopen en verkopen tegen de beste voorwaarden.’

Corum Origin

Corum Origin, opgericht in 2012, is een gediversifieerd vastgoedfonds dat investeert in de eurozone met een beheerd vermogen van 2,214 miljard euro. De portefeuille bestaat 137 objecten verspreid over dertien landen, waaronder Nederland.

Corum XL

Corum XL is een gediversifieerd vastgoedfonds met variabel kapitaal dat wereldwijd investeert. Het fonds bezit 57 vastgoedobjecten, verspreid over twaalf landen en heeft een beheerd vermogen van 1,2 miljard euro.

 

Bron: Vastgoedmarkt.nl