In de media

Vermogensbeheerder CORUM verstevigt aanwezigheid in Nederland met twee nieuwe aankopen

De Franse belegger Corum Investments heeft nóg twee vastgoedobjecten aangekocht in Nederland. Kantoorpanden in zowel Capelle a/d IJssel als Zaltbommel zijn aan de portefeuille van het fonds Corum Origin toegevoegd.

In Nederland heeft Corum al meer dan 25 panden en daarmee is Nederland het land buiten Frankrijk waar Corum het meeste heeft belegd. Corum Investments biedt particuliere beleggers stabiel rendement middels een in Europa zeer gespreide en diverse portefeuille onroerend goed. Het gaat de vermogensbeheerder voor de wind, onlangs maakte het nog bekend te kunnen garanderen dat dividend in juni en juli ‘gewoon’ uitbetaald zullen worden. 

Het aangekochte vastgoedobject in Capelle aan den IJssel ligt in de nabijheid van het Rivium Business Park. Het pand, dat dateert van 2008, is sinds de oplevering volledig verhuurd aan Quion. Quion is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van hypotheken en consumentenkrediet voor financiële organisaties. De huurder heeft zijn huurcontract in 2015 verlengd voor 12 jaar en Corum Origin zal profiteren van de zeven jaar die nog op het contract staan.

Het tweede object dat recent is aangekocht, staat in Zaltbommel; strategisch gelegen tussen Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. In dit pand heeft de Adecco Group haar hoofdkantoor, waarin een aantal van haar Nederlandse kantoorlocaties zijn samengevoegd. Ook dit pand is in 2008 opgeleverd en staat op een kleinschalig, goed ontsloten bedrijventerrein. 

Het investeringsvolume bedraagt € 24,18 miljoen bij een netto-aanvangsrendement van 8,48% (7,38% voor het Capelle-object en 10,73% voor het Zaltbommel-object).

Elbert Frantsen, Sourcing Director & partner Corum Investments: “Wij werken nog steeds, ook in deze turbulente tijden, aan de internationale expansie van onze vastgoedfondsen. De aankoop van deze twee kantoren past dan volledig in het profiel van Corum Origin, met sterke huurders op een locatie die van strategisch belang zijn voor hun operatie.”

Corum breidt overigens niet alleen in Nederland en West Europa uit. In mei kocht de vermogensbeheerder met Corum XL een kantoorgebouw in Rome aan dat volledig verhuurd is aan Colt Technology Services, een multinationaal telecommunicatiebedrijf met kantoren in 22 Europese landen, de VS, India en Azië. En deze maand bezocht het nog Polen om de deal van het nieuw gebouwde Poolse DSV-hoofdkantoor (behorend tot de transport & logistiek multinational DSV Panalpina A/S) in Warschau te bezegelen.

Partager cet article