In de media

Vastgoedfonds CORUM Eurion heeft ISR-label gekregen

CORUM Eurion, het derde vastgoedfonds in het CORUM-assortiment, gelanceerd in 2020 en volledig belegd in de eurozone, heeft van het Franse ministerie van Economie, Financiën en Herstel het ISR-label gekregen. Het vastgoedfonds CORUM Eurion is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland.

De voortzetting van een globale en langetermijnstrategie

Het investeringsbeleid van de CORUM Groep heeft altijd rekening gehouden met milieu-, sociale en bestuurskwesties als een integraal onderdeel van haar strategie. Door kwaliteitsgebouwen te selecteren en de nodige investeringen te doen om ze te verbeteren - zowel vanuit milieuoogpunt, rekening houdend met de ontwikkelingen in de maatschappij, als met de levenskwaliteit van de bewoners - kan men huurders aan zich binden en de waarde van de portefeuille op lange termijn verhogen. Een lange huurtermijn verhoogt de visibiliteit van de inkomsten van het fonds, en dus de potentiële dividenden die aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. De strategie om de huurder in het middelpunt van de waardecreatie te plaatsen, wordt al 10 jaar met succes toegepast ten gunste van 60.000 aandeelhouders die met elkaar 4 miljard euro aan vastgoedactiva vertegenwoordigen.

Dit label is een logische voortzetting van het streven naar rendement dat het CORUM-assortiment van obligatie- en vastgoedfondsen bekendheid heeft gegeven. Het is niet alleen een illustratie van een strategie die prestaties voor haar beleggers combineert met betrokkenheid bij de huurders, maar het past ook in de transparantie die de CORUM Groep uniek maakt. Het is een nieuwe mijlpaal op de weg naar de nieuwe, betrokken, concrete en zinvolle manier van beleggen waar de Groep zich sinds haar oprichting sterk voor maakt.

Maatschappelijk verantwoord beleggen bij CORUM Eurion: één van de instrumenten om de waarde van de portefeuille te verhogen

Dit label, dat voor 3 jaar is verkregen, is gebaseerd op de evaluatie en regelmatige controle van 23 criteria waarvan de belangrijkste doelstellingen zijn:

  • het energie- en waterverbruik van de gebouwen te verminderen
  • het comfort, de gezondheid, de veiligheid, de toegankelijkheid en de kwaliteit van de aan de huurders verleende diensten te verbeteren om hun gastvrije ruimten te bieden
  • een dialoog met deze huurders tot stand te brengen met het oog op een gemeenschappelijke aanpak van milieu- en sociale kwesties

"Als langetermijnpartner van investeerders en huurders is het vanzelfsprekend om sociale en milieucomponenten te integreren in de investeringen en het vastgoedbeheer van een vastgoedfonds", zegt Frédéric Puzin, oprichter van CORUM. De milieuefficiëntie van gebouwen en het welzijn van hun gebruikers is een instrument om onze prestatiedoelstelling te bereiken. Dit label is de eenvoudige weerspiegeling van onze overtuigingen. "

Dit ISR-label is niet het eerste voor de CORUM-groep, die het in 2019 al behaalde voor zijn corporatief projectfinancieringsfonds CORUM Butler Smart ESG.  

CORUM Eurion zal in 2021 een jaarlijks rendement van meer dan 6%* realiseren, met een jaarlijkse doelstelling van 4,5%*. Na iets minder dan 18 maanden kondigde de Groep de herwaardering aan van de aandeelprijs van vastgoefonds CORUM Eurion met 2% vanaf 1 juli 2021, van € 200 naar € 204 inclusief inschrijvingskosten en commissie. De kapitalisatie bereikt 252 miljoen euro op 30 september 2021. Meer dan 8.000 investeerders hebben al hun vertrouwen in het fonds gesteld.

 

Prestatiedoelstellingen en -vooruitzichten zijn exclusief beheervergoedingen en houden geen belofte van rendement in. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De producten die CORUM op de markt brengt zijn langetermijnbeleggingen die geen garantie bieden op rendement of prestatie en een risico inhouden van kapitaalverlies en liquiditeit. De inkomsten zijn niet gegarandeerd en zullen afhangen van de ontwikkelingen van de vastgoed- en financiële markt en van de wisselkoers.  

* Rendementspercentage (DVM): uitkeringspercentage over de marktwaarde, gedefinieerd als het brutodividend, vóór Franse en buitenlandse belastingen, uitgekeerd voor het jaar N gedeeld door de gemiddelde aankoopprijs voor het jaar N van het aandeel.  

Streefcijfer voor het interne rendement: 4,5% over 10 jaar. Het IRR meet de rentabiliteit van de investering over een bepaalde periode. Hierbij wordt rekening gehouden met de ontwikkeling van de waarde van het aandeel, de in de loop van de periode uitgekeerde dividenden en de door de aandeelhouder gedragen inschrijvings- en beheerskosten. 

CORUM Investments commercialiseert de producten van de CORUM groep, die gespecialiseerd zijn in vastgoedinvesteringsoplossingen en de financiering van ondernemingsprojecten, bestemd voor particuliere en institutionele cliënten, en waarvan het kapitaal uitsluitend in handen is van haar bestuurders en managers. 

CORUM Investments maakt deel uit van CORUM L'Épargne, SAS met een kapitaal van € 100.000, Handels- en vennootschapsregister Parijs nr. 851 245 183, maatschappelijke zetel gevestigd 1 rue Euler 75008 Parijs, ingeschreven bij ORIAS onder nummer 20002932 (www.orias.fr) in haar hoedanigheid van financieel beleggingsadviseur, lid van de CNCIF, kamer erkend door de AMF, agent in bankverrichtingen en betalingsdiensten, tussenpersoon in verzekeringen en algemeen verzekeringsagent onder toezicht van de ACPR, 4, place de Budapest CS 92459 75436 Paris Cedex 9. 

CORUM Eurion, SCPI visum nr. 20-04 van de AMF van 21 januari 2020 is een SCPI beheerd door CORUM Asset Management, 1, rue Euler 75008 Paris Agrément AMF GP-11000012 van 14 april 2011. 

Het CORUM Butler Smart ESG-obligatiefonds is een door de BCI goedgekeurd Iers fonds, beheerd door de beheermaatschappij CORUM Butler Asset Management, gevestigd in Dublin en goedgekeurd door de Centrale Bank van Ierland op 19 oktober 2018 (nr. C176313).