In de media

Strategische aankoop in Scandinavische markt door CORUM XL fonds

Voor Corum Investments is het pand in Sandnes de tweede aankoop in Noorwegen. Samen met de nabijgelegen stad Stavanger vormen deze steden het 3e grootste stedelijke gebied van het land. Het aangekochte pand is gelegen in Forus, een bekend gebied met  winkelboulevard en bedrijventerrein dat strategisch is gelegen tussen Sandnes en Stavanger. In de directe omgeving zijn veel bedrijven met bekende namen gevestigd, waaronder: IKEA, Intersport, Jysk, AVIS, EY en verschillende autodealers.

Het pand in de XL portfolio wordt verhuurd aan vier bedrijven. Tesla is daarvan verreweg de grootste, goed voor 75% van de huur. Dit contract is door Tesla recent voor tien jaar verlengd, zonder break-optie, met een resterende WALB van 8,5 jaar. De fabrikant van elektrische auto’s gebruikt het pand als servicecentrum voor de regio Stavanger-Sandnes.

Noorwegen is één van de meest (zo niet de meest) volwassen markten voor elektrische voertuigen in de wereld. In 2019 was 42,4% van alle verkochte auto’s in Noorwegen een elektrische; een record. In combinatie met hybride voertuigen is 56% van de automarkt in Noorwegen elektrisch. De Tesla Model 3 is in dat segment duidelijk de nummer 1.

Andere huurders van het pand zijn het beursgenoteerde Swedol (een leverancier van gereedschap en werkkleding) en Skeie Seating AS (zitmeubilair voor bioscopen, theaters en conference centres) dat in het pand haar hoofdkantoor heeft. De vierde huurder is de op één na grootste Noorse mobiele service provider Telia Norge.

De investering van Corum XL is 18,5 miljoen euro en het pand genereert een netto-aanvangsrendement van 7,45%.

Partager cet article