In de media
Het leven van het vastgoedfonds

Opnieuw een overname in Nederland: NH Hotel Jaarbeursplein Utrecht toegevoegd aan CORUM XL

Eind september hebben we de acquisitie afgerond van opnieuw een mooi gebouw in Nederland: het NH Hotel aan het Jaarbeursplein in het centrum van Utrecht.

Het viersterren NH Hotel, gelegen op steenworpafstand van Utrecht Centraal, wordt momenteel geëxploiteerd door NH Hotels Group op basis van een langlopende vaste huurovereenkomst. We hebben het hotel overgenomen met ons vastgoedfonds CORUM XL, dit is het vijfde Nederlandse pand in de portefeuille van het fonds.

Het hotel is gebouwd in 1970 en heeft een huuroppervlak van ruim 18.000 m2. Het telt in totaal 22 verdiepingen met 276 hotelkamers, diverse eetgelegenheden, conferentiezalen en vergaderruimtes. De resterende looptijd van het huurcontract is 16,7 jaar en heeft een jaarlijkse indexeringsclausule zonder plafond. De netto overnameprijs bedroeg € 45 miljoen, met een netto aanvangsrendement van circa 6%.

De huurder NH Hotel Group

Het hotel behoort tot de Spaanse hotelexploitant NH Hotel Group en behoort tot de 25 grootste hotelketens ter wereld en de top 10 in Europa, met momenteel 371 hotels met 57.602 kamers in 29 landen. Het merk NH Hotels is een van de meest vertegenwoordigde in Europa, met een positionering in het midden- en topsegment.

Joost Vlaar, Investment Manager bij CORUM: “Met de aankoop van het NH Hotel blijven wij het fonds uitbreiden op strategische toplocaties in Europa. De ligging van het hotel en de performance van de operator dragen bij aan het grote vertrouwen in deze investering. Daarnaast hebben wij een langjarig contract met een eersteklas huurder veilig kunnen stellen voor onze investeerders en een locatie verzekerd die de komende jaren een nog verdere kwaliteitsimpuls gaat krijgen.

 

De in de loop van het kwartaal door CORUM XL gedane beleggingen zijn geen garantie voor de toekomst. Het rendement van het vastgoed op het moment van aankoop houdt geen rekening met de kosten van het vastgoedfonds en geeft geen indicatie van de jaarlijkse performance.

CORUM XL-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals geldt voor elke vastgoedbelegging, betreft ook dit een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Wij adviseren een beleggingshorizon van 10 jaar. Er bestaat allereerst een risico op kapitaalverlies. Bovendien zijn het belegde kapitaal en de inkomsten niet gegarandeerd en afhankelijk van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt. CORUM Asset Management garandeert de terugkoop van uw aandelen niet. Tot slot, zoals geldt voor elke belegging, zijn de prestaties uit het verleden geen garantie voor de toekomstige prestaties.