In de media

Interview Zuidas Magazine: "No-nonsense beleggen"

"Transparant, stabiel en no-nonsense, dat typeert Corum. De Franse belegger van grondlegger Frédéric Puzin is sinds 2012 actief met verscheidene investeringsoplossingen, inmiddels in 16 landen. Deze geografische diversificatie gaat hand in hand met de spreiding van het risico. “De risicospreiding draagt grotendeels bij aan het stabiele rendement van 6%, een rendementsdoelstelling die we afgelopen jaar voor het achtste jaar op rij hebben behaald,” zegt Edwin Lips, Head of Sales van de Nederlandse vestiging van Corum."

Het Novotel op Schiphol, het Europese hoofdkantoor van FedEx in Hoofddorp en twee winkelcentra in Zaandam en Delft, het zijn een paar voorbeelden van aankopen die Corum de afgelopen jaren heeft gedaan. De belegger heeft hiermee inmiddels voor een half miljard euro in de Nederlandse markt geïnvesteerd. Wereldwijd bedraagt dit drie miljard euro, met daarbij Nederland, Duitsland, Frankrijk en Finland als landen waar Corum momenteel het meeste investeert. Momenteel is er ook verregaande interesse in Canada en Australië om verdere spreiding te realiseren.

Hoe zou je Corum typeren?

"Het is een belegger met professionals vanuit het vakgebied. Mede door het grote netwerk kan Corum snel schakelen, alle kennis is namelijk in-house: fundraising, investment en asset management. Door de korte lijnen kunnen we een stuk sneller schakelen dan andere aanbieders. Het doel is om een optimaal langetermijnrendement aan onze klanten te kunnen bieden en als je ons track-record bekijkt, dan laten we zien dat dit ons tot op heden zeer goed gelukt is....."

......Lees << hier >> het volledige interview met Frédéric Puzin en Edwin Lips in Zuidas Magazine #6.