In de media
Het leven van het vastgoedfonds

Een zomer in het teken van twee prominente aankopen op Nederlandse bodem

De zomer stond bij CORUM een klein beetje in het teken van Nederland. Met ons vastgoedfonds CORUM Eurion kochten wij namelijk - na grondig onderzoek en verscheidene analyses - twee prominente kantoorgebouwen in ons land, in Den Bosch en Amsterdam. 

Hoofdkantoor BrandLoyalty in Den Bosch

Het eerste gebouw dat wij deze zomer in ons land verwierven was het hoofdkantoor van BrandLoyalty in het centrum van Den Bosch, voor een totale investering van circa 50 miljoen euro. (foto links)

Het gebouw aan de Koningsweg in Den Bosch ligt op loopafstand van het Centraal Station en bestaat uit 12.372 m² verdeeld over de begane grond en 5 verdiepingen. Bovendien heeft het een eigen ondergrondse parkeergarage en bovengrondse parkeergelegenheid met in totaal 154 parkeerplekken. Het pand, gebouwd in 1980, heeft in 2014 een volledige renovatie ondergaan en bezit het BREEAM-duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw met de score 'Good'.

Het gebouw is volledig verhuurd aan BrandLoyalty, dat deel uitmaakt van Loyalty Ventures Inc., een internationale aanbieder van technologische, datagedreven klantloyaliteitsoplossingen voor retailers. BrandLoyalty kent zijn oorsprong in Den Bosch en zit in het pand sinds de oprichting in 1995. De huurder heeft nog een resterende huurverplichting van circa 11,5 jaar.

Kantoorgebouw Go West in Amsterdam Sloterdijk

Het tweede kantoorgebouw dat CORUM Eurion deze zomer in Nederland heeft aangekocht is het kantoorgebouw Go West, gelegen aan de Kabelweg in Amsterdam Sloterdijk. (foto rechts) Het gebouw bestaat uit circa 17.500 m2 kantoorruimte verdeeld over 4 verdiepingen en 190 parkeerplaatsen.

Het kantoorpand is een duurzaam en modern gebouw met verscheidene faciliteiten, waaronder enkele vergaderruimtes, een koffiebar en een high-end restaurant. Het is gebouwd in 1971 en heeft in 2019 een volledige renovatie ondergaan, waardoor het zelfs het BREEAM 'Excellent' duurzaamheidscertificaat bezit. Dit komt mede door het gebruik van onderhoudsarme installaties en de aansluiting op het stadsverwarmingsnet.

Go West is verhuurd aan het Amerikaanse servicebedrijf Concentrix en producent van slimme laadstations EVBox. Twee units in het gebouw (777 m2 en 1.184 m2 op de begane grond) zijn nog beschikbaar voor verhuur.

Beide kantoorpanden uitermate geschikt voor de vastgoedportefeuille van CORUM Eurion

Beide gebouwen zijn een zeer waardevolle toevoeging aan de portefeuille van CORUM Eurion, ons jongste vastgoedbeleggingsfonds dat investeert in de eurozone. Het fonds is in 2020 opgericht en is gecertificeerd met het ISR-label, het Franse keurmerk voor maatschappelijk verantwoord investeren. Dit label garandeert dat bij de selectie van vastgoed rekening wordt gehouden met criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) en dat de verstrekte informatie transparant is.

CORUM Eurion heeft momenteel een internationale portefeuille van 23 vastgoedobjecten, met een totale waarde van 543 miljoen euro. Met onder meer het KPMG kantoor in Amstelveen en het hoofdkantoor van modemerk No Excess in Lijnden, staat de teller van het aantal Nederlandse objecten inmiddels op zes. CORUM Eurion is in Nederland momenteel beschikbaar voor institutionele beleggers.

Joost Vlaar, Investment Manager bij CORUM, was verantwoordelijk voor de overnames: "Wij zijn zeer verheugd met deze investeringen van CORUM Eurion in Den Bosch en Amsterdam. De kantoorgebouwen passen perfect in de portefeuille van het fonds, dat gekenmerkt wordt door commerciële, veelzijdige gebouwen en met huurders met een goede financiële draagkracht. De overname van het Go West kantoorgebouw en het BrandLoyalty hoofdkantoor stelt ons in staat om onze diversificatiestrategie van CORUM Eurion in verschillende Europese markten voort te zetten: duurzame, hoogwaardige gebouwen die goed gelegen zijn in belangrijke commerciële gebieden aan de rand van grote steden, gekoppeld aan eersteklas huurders. We zijn dan ook verheugd dat we met deze aankopen onze positie op de Nederlandse vastgoedmarkt hebben kunnen versterken."

 

De in de loop van het kwartaal door CORUM Eurion gedane investeringen zijn geen garantie voor de toekomst. Het rendement van het vastgoed op het moment van aankoop houdt geen rekening met de kosten van het vastgoedfonds en geeft geen indicatie van de jaarlijkse performance.

CORUM-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie op rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten, evenals gedane aan- en verkopen, bieden geen garantie voor de toekomst.