Prestaties

Een ontmoeting met Benjamin, sinds een jaar belegger bij CORUM

Wij willen u graag ontmoeten, u beter leren kennen, uw verwachtingen beter begrijpen en de beweegredenen die u ertoe brengen om anders te willen beleggen door u aan te sluiten bij CORUM Investments. Begrijpen hoe u uw ervaring als CORUM Investments-aandeelhouder beleeft, is belangrijk om ons te kunnen blijven verbeteren!

Wat heeft je doen besluiten om je beleggingen aan ons toe te vertrouwen?

Benjamin: Het was een beleggingsadviseur die me voor het eerst over CORUM vertelde en zei dat het een goede investering was. Voor mij waren vastgoedfondsen gewoon een product zoals alle andere, dus ik was er niet echt in geïnteresseerd. Tot een vriend enkele jaren later opnieuw lovend over de fondsen sprak en zowel de goodwill van CORUM als het financiële voordeel van de aangeboden oplossingen roemde.

Omdat ik het principe van vastgoedfondsen niet echt kende, heb ik me erin verdiept om te begrijpen hoe ze eigenlijk werken. Toen heb ik CORUM Investments benaderd, ben ik gaan praten met mijn toegewijde adviseur... en ben ik ervoor gegaan! Ik was er klaar voor om een deel van het risico te nemen om mijn vermogen te diversifiëren.

Je zei net 'een product als alle andere'... Hoe bedoel je dat?

Benjamin: In werkelijkheid is het voor een beginner niet altijd gemakkelijk om te begrijpen waar we het over hebben. Een product als alle andere is een product waarover je hoort, zonder echt te begrijpen waar het over gaat. Vastgoedfondsen zijn omgeven door een nogal beangstigend jargon, met hun "opbrengst", hun "aandelen", hun "maatschappij"-structuur... Voor mij, die in loondienst is, is het woord "maatschappij" een beetje verontrustend. Ik besef echter dat er geen reden is om er moeilijk over te doen! Zodra je leert hoe het werkt en het jargon begrijpt, is het gemakkelijk om te snappen wat een vastgoedfonds is. 

Wat trok je in het bijzonder aan in de manier waarop vastgoedfondsen werken?

Benjamin: Ik ken de moeilijkheden die je kunt tegenkomen met huurders. Hier zijn jullie, de beheermaatschappij, de tussenpersoon. Daarom heb ik voor vastgoedfondsen gekozen: om zelf niet met beheerproblemen te zitten. Een ander voordeel voor mij is dat ik met vastgoedfondsen mijn vermogen kan diversifiëren. Ik bezat al direct vastgoed dat ik verhuurde aan particulieren. In vastgoedfondsen worden de gebouwen verhuurd aan zakelijke huurders. Het zou jammer zijn om ons dit beheer te onthouden waartoe wij als individuele beleggers geen toegang hebben [in ruil voor beheerkosten, red.]. Persoonlijk voel ik mij zekerder wanneer ik weet dat mijn beleggingen gediversifieerd zijn. 

Wat waardeer je het meest aan de oplossingen van CORUM Investments?

Benjamin: Het eerste wat me opviel en wat me echt beviel, was het niveau van de instapkosten. Die is laag bij CORUM. Je kunt in vastgoed beleggen vanaf 195 euro [voor één aandeel in het CORUM XL* vastgoedfonds, red.]. Dat heeft me overtuigd. Ook het concept van maandelijks beleggen sprak me erg aan. Ik hou van het principe van het PIP (Periodiek Investeringsplan), omdat ik op die manier moeiteloos en automatisch kan investeren. Je kiest zelf de frequentie en het bedrag van je stortingen, en je bepaalt zelf het tempo: je belegt of spaart zonder erover na te denken. Ik heb ervoor gekozen om maandelijks te beleggen, aan het begin van de maand, zodra ik mijn salaris heb ontvangen.  

Nu je er inmiddels een beetje kijk op hebt, wat is jouw ervaring met de klantrelatie bij CORUM Investments?

Benjamin: Ik heb me ingeschreven via de website door het formulier in te vullen. Ik werd vervolgens teruggebeld door een adviseur van CORUM Investments en sindsdien heb ik een rechtstreekse relatie met hem, wat ik op prijs stel. Ik vind dat de relatie anders is dan die met bijvoorbeeld een bankadviseur, die altijd de indruk wekt dat hij je probeert zijn product te verkopen en dat hij in zijn eigen belang handelt in plaats van in het onze.

Bij CORUM komen mensen omdat ze overtuigd zijn. Ik zal zien hoe de zaken zich op lange termijn ontwikkelen, in de wetenschap dat ik altijd kan uitstappen door mijn aandelen te verkopen, ook al zijn mijn beleggingen geplaatst voor de lange termijn. Maar ik ben me er terdege van bewust dat het tijd vergt om vermogen te creëren. Wanneer je inschrijft bij CORUM, word je daar van bij het begin van op de hoogte gebracht en weet je dat je niet voor 15 dagen belegt. Wat zeker is, is dat als ik eerder van CORUM had geweten, ik me eerder zou hebben ingeschreven!

Waarom heb je ermee ingestemd om vandaag over je ervaring met CORUM Investments te komen praten? 

Benjamin: Goede vraag! Ik neem graag deel aan een collectieve inspanning als die me aanspreekt. Dat is iets wat ik in mijn dagelijkse leven doe. En ik hou van de manier waarop CORUM Investments beleggen toegankelijk maakt. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat als CORUM het goed doet, ik daar op lange termijn van profiteer; het is dus in mijn belang dat jullie het goed doen!
 

Door

ELISA NOLET

 

* CORUM XL is een vastgoedfonds dat wordt beheerd door CORUM Asset Management.
CORUM XL, SCPI-visum nr. 19-10 van de AMF van 28 mei 2019
CORUM Asset Management, 1, rue Euler 75008 Parijs
Goedkeuring door de AMF GP-11000012 van 14 april 2011

De producten die door CORUM Investments worden aangeboden, zijn beleggingen op lange termijn die geen garantie bieden op rendement of prestatie en die een risico inhouden op kapitaalverlies en liquiditeit. De inkomsten zijn niet gegarandeerd en hangen af van de ontwikkeling van de vastgoed- en financiële markten en van de wisselkoers. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

CORUM, SAS met een maatschappelijk kapitaal van € 101.304,09, Handels- en Vennootschapsregister Parijs nr. 851.245.183, maatschappelijke zetel gevestigd te 1 rue Euler 75008 Parijs, ingeschreven bij de ORIAS onder nummer 20002932 (www.orias.fr) in haar hoedanigheid van CIF, lid van de CNCIF, een kamer die erkend is door de AMF, MOBSP, MIA en AGA onder toezicht van de ACPR.

Fotografie : Leuchtturm Entertainment