Prestaties
Het leven van het vastgoedfonds

Een mooi contactmoment tussen u en ons! 

Op 19 april heeft CORUM Asset Management, de beheersvennootschap van de CORUM Groep, de gewone en buitengewone algemene vergaderingen van de vastgoedfondsen CORUM Origin, CORUM XL en CORUM Eurion gehouden in de Pavillons de l'Etang, in het hart van het Bois de Boulogne in Parijs. Een idyllisch decor om van dit evenement een prachtig moment te maken om elkaar face-to-face te ontmoeten, na twee jaar op afstand vanwege de pandemie. Dankzij een video-uitzending konden degenen die niet aanwezig waren, de hele vergadering live volgen en via chat deelnemen. 

Elkaar leren kennen en begrijpen 

Deze vergaderingen waren uiteraard een gelegenheid om de besluiten die aan het einde van het boekjaar 2021 waren genomen, aan de stemming van onze aandeelhouders voor te leggen. Maar ze waren ook een bijzonder moment om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Voor sommigen onder u waren ze een gelegenheid om ons te ontdekken en ons beter te leren kennen. Om gezichten te plakken bij het beheer van uw investeringen: "Dit is de eerste Algemene Vergadering die ik bijwoon", zegt Constance, al vier jaar klant bij CORUM Origin.  Ik wilde zien hoe de mensen aan wie ik mijn geld toevertrouw eruit zien, de sfeer voelen... Het is belangrijk om mensen te ontmoeten! "Als nieuwe investeerder wilde ik vandaag komen om het bedrijf beter te leren kennen en ik ben met een zeer positieve indruk naar huis gegaan! Deze namiddag vond ik de spirit die ik ook aantref in jullie webconferenties die ik regelmatig bijwoon", zegt Oscar, sinds enkele maanden klant bij CORUM Eurion en CORUM Origin. Ik woon regelmatig vergaderingen van aandeelhouders bij", zegt Annie, al drie jaar klant bij CORUM XL. Wij houden van dit rechtstreekse contact met de mensen aan wie wij ons geld toevertrouwen. Het stelt ons in staat beter te begrijpen waarom en hoe het zal worden beheerd. 

Transparant en leerzaam zijn 

Onze prioriteit tijdens deze ontmoetingen? U heldere, nauwkeurige en toegankelijke informatie verschaffen. Wij wilden het leven van uw vastgoedfondsen vanuit een levendige en concrete invalshoek voorstellen: gedetailleerd, met foto's, steeds met dezelfde zorg voor transparantie en voorlichting die ons beweegt. En met veel ruimte voor uw vragen. Een aanpak die u waardeert: "Ik kom altijd met plezier naar de algemene vergaderingen van CORUM. Ik had de documentatie natuurlijk al doorgebladerd voor ik kwam, om snel tot de kern van de zaak te komen. Maar zoals altijd waardeer ik de presentatie die hier wordt gehouden, de kwaliteit van de antwoorden die ons worden gegeven. Het is zeer informatief en zeer leerzaam. De sprekers overdonderen ons niet met cijfers en respecteren onze onbekwaamheid! Ik vind dat deze bijeenkomsten een indruk van grote transparantie en eerlijkheid geven", zegt Laurence, die al bijna zes jaar aandeelhouder is. "De informatie wordt goed gepresenteerd. Deze duidelijkheid is wat CORUM zo interessant maakt", bevestigt Oscar. 

Duidelijk zijn is belangrijk om u vertrouwen te geven 

Deze transparante en leerzame toespraak werd gehouden door Frédéric Puzin, Directeur van de CORUM Groep, Philippe Cervesi, Directeur Investeringen, Baptiste Bruneau, Commercieel Directeur, en Florent Deléglise, Verantwoordelijk voor het fondsenbeheer. U benadrukte graag hoe geruststellend hun didactische en duidelijke woorden waren: "Frédéric Puzin is duidelijk, nauwkeurig en boezemt een zeker vertrouwen in. Het opportunistische beheer van de CORUM-teams past perfect bij mij! Ik vind het heel belangrijk om geen trends te volgen," zegt Constance. "We moeten gerustgesteld worden en deze vergadering maakt daar deel van uit, dankzij het zeer heldere karakter ervan", merkt Annie op, die een verzoek heeft voor volgend jaar: "presenteer ons een vergelijking met de andere vastgoedfondsen op de markt!"
Ook Daniel, die al twee jaar klant is bij CORUM Origin, CORUM XL en CORUM Eurion, is gekomen om zekerheid te krijgen: "Als klant ben ik geïnteresseerd in oplossingen die een goed rendement bieden. Als klant ben ik geïnteresseerd in oplossingen die een goed rendement bieden, maar ik kan af en toe twijfels hebben omdat de markten van jaar tot jaar verschillen. Maar ik ben van deze algemene vergadering vertrokken met een gerustgesteld gevoel. Jullie hebben er goed aan gedaan om de toespraken door een open persoon te laten leiden: dat versterkt het gevoel van transparantie. En Oscar voegde daaraan toe: "Speciale vermelding verdienen de kleine, vals naïeve vragen die Frédéric Puzin gedurende de hele vergadering regelmatig aan zijn collega-sprekers stelde! Ze zorgden ervoor dat de discussie weer op gang kwam of brachten een punt van aandacht naar voren. Het was echt relevant en stelde ons in staat om verder te gaan. Deze stijl versterkt ook de indruk van vertrouwen, omdat iedereen zich betrokken voelt. Voor een Algemene Vergadering kunnen we zeggen dat deze absoluut interessant was! 

Een geslaagd contactmoment

En wat is er aan het einde van elk van deze vergaderingen aangenamer dan deel te nemen, in de zon en met uitzicht op het meer, aan de cocktailparty die georganiseerd werd met de managers, de adviseurs en de directeurs van CORUM? Een gezellig moment, ideaal om uw opmerkingen te delen, uw behoeften te bespreken, dieper in te gaan op punten die in de zaal aan de orde werden gesteld of om persoonlijke vragen rechtstreeks met uw adviseur te bespreken: "Door vandaag te komen kon ik ook mijn adviseur ontmoeten en buiten deze Algemene Vergaderingen om met hem van gedachten wisselen over diverse onderwerpen", zegt Daniël. "De adviseurs van CORUM zijn zeer bekwaam, waardoor wij ons kunnen onttrekken aan het beheer van onze investeringen. Maar door hier vandaag aanwezig te zijn en een goed inzicht te hebben in het beheer ervan, hebben we ook de mogelijkheid om later ambassadeurs van CORUM te worden...". 

Het opbouwen van een vertrouwensrelatie is voor ons zeker het belangrijkst. Deze ontmoetingsmomenten, zoals we hebben kunnen vaststellen, maken daar deel van uit. We kunnen niet wachten om volgend jaar nog meer van u te zien!

 

De Algemene Vergaderingen van 19 april jl. (nog eens) terugzien? 

Bekijk de videoregistratie van CORUM Origin hier.

Bekijk de videoregistratie van CORUM XL hier.

 

Het kopen van CORUM-aandelen is een vastgoedbelegging. Zoals elke vastgoedbelegging is het een langetermijninvestering met beperkte liquiditeit. Wij adviseren een beleggingsperiode van 10 jaar. Er bestaat het risico van kapitaalverlies. Daarnaast zijn de inkomsten niet gegarandeerd en afhankelijk van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt en de wisselkoers. Wij wijzen u erop dat CORUM Asset Management de terugbetaling van uw aandelen niet garandeert. Ten slotte is, zoals bij elke belegging, het rendement in het verleden geen garantie voor de toekomst.

Partager cet article