Prestaties

Een ISR-label dat verantwoordelijkheid en performance combineert

Door

FRÉDÉRIC PUZIN

 

Als u ons uw geld toevertrouwt, weet u hoe wij ermee zullen omgaan: met toewijding en een streven naar rendement. Dankzij die toewijding hebben wij van CORUM Eurion ons eerste vastgoedbeleggingsfonds met het ISR-label (Franse variant voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen) gemaakt. En wij zijn tot dat besluit gekomen door – net als altijd – ons gezonde verstand te gebruiken. Zo kwamen wij tot drie constateringen.

Het ISR-label is een soort handvest, wat inhoudt dat het vastgoedfonds zich ertoe verbindt verschillende maatregelen te treffen om haar activa op een eenvoudige manier energie-efficiënter en groener te maken. Het gaat om iets dat zowel voor de CORUM-groep, onze aandeelhouders als voor onze prestaties van belang is. Wij weten dat gebouwen met de verschillende labels in de toekomst meer liquide op de markt zullen zijn en gewilder door investeerders.

Ten eerste: de klimaatcrisis

We denken of praten er niet alleen meer over, maar we handelen er nu ook naar. Ons beroep is gebaseerd op (lange termijn)projecten en op de toekomst. Het gaat van zonnepanelen op het dak, tot watergebruik en controle van het elektriciteitsverbruik in het gebouw. En dit zijn criteria die wij met elk van onze huurders vaststellen. Wij werken goed samen en in zekere zin versterkt dit de band met onze huurders. Het gaat hier bovendien niet alleen om het directe milieuaspect, maar ook om het sociale aspect - bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de werknemers de kantoorgebouwen gemakkelijker kunnen bereiken.

 

ISR Label

 

Ten tweede: uw zorgen

Jullie, de investeerders van morgen, vragen ons om one verantwoordelijkheid te nemen. En daarom is beleggen met een milieu-, sociale en governance-dimensie (ESG) een groeiende vraag. Bovendien eist u transparantie. En dat is niets nieuws onder de zon: u vertrouwt ons uw investeringen toe, dus is het niet meer dan normaal dat wij u op de hoogte houden van de manier waarop wij het investeren en beheren.

 

ISR Label

 

En ten derde: de prestaties van uw belegging

Het selecteren van kwalitatief hoogwaardige gebouwen en het verhogen van de waarde van onze activa maakt deel uit van onze huidige strategie en ons lange termijnbeheer. Het is in ieders belang gebouwen te verbeteren - vanuit het oogpunt van hun ecologische voetafdruk, rekening houdend met de ontwikkelingen in de samenleving, en de levenskwaliteit van de gebruikers. Ook de huurders, die wij altijd centraal hebben gesteld in onze strategie: een tevreden huurder is bereid zich op lange termijn te binden - en dat kan alleen maar goed zijn voor uw investeringen. Wij staan erop dat wij een rechtstreekse band onderhouden met onze huurders omdat wij het beheer zelf doen, en dit is een extra – zeer belangrijke – dialoog die wij met hen tot stand brengen. Ze investeren met ons mee en dat maakt ze alleen maar sterker gebonden aan de gebouwen.

Maar leveren groenere, energie-zuinigere investeringen per sé minder op? Nadenken over de toekomst is goed voor de planeet en voor anderen, maar ook voor onszelf. Bij CORUM vinden we dat u niet hoeft te kiezen tussen maatschappelijke verantwoordelijkheid en rendabele investeringen. Met dit ISR-label formaliseren wij de aandachtspunten waarmee wij niet wilden wachten om deze op te nemen in de strategie van vastgoedfonds CORUM Eurion.

En ons standpunt is niet veranderd: concrete, begrijpelijke beleggingen die gericht zijn op performance.

 

Fotografie: PAUL STARINK

Partager cet article