Het leven van het vastgoedfonds
In de media

CORUM verwerft hoofdkantoor Capgemini in Utrecht

CORUM heeft de vastgoedportefeuille van zijn vastgoedfonds CORUM XL uitgebreid met de aankoop van het Capgemini-hoofdkantoor ter waarde van 86 miljoen euro.

Met de aankoop van dit kantoorgebouw laat CORUM XL zijn vermogen zien om te profiteren van de nieuwe marktsituatie en ijzersterke deals te realiseren. Zo was de waarde van het gebouw in juli 2022 meer dan 20% hoger dan de prijs waarvoor CORUM het nu heeft gekocht. Bovendien bedroeg het rendement bij aankoop toen slechts 5,65%, tegen 7,65% 1 nu. De impact op de beleggingen: hogere rendementen en mogelijke toekomstige meerwaarden als het gebouw onder gunstiger marktomstandigheden wordt verkocht.

 

Capgemini - Utrecht - aanzicht vanaf snelwegEen toplocatie & modern gebouw

Het kantoorgebouw is ideaal gelegen in het snelgroeiende zakendistrict in de Leidsche Rijn, Utrecht. In de omgeving vinden momenteel grote ontwikkelingen plaats, waaronder de bouw van 3 grote torens (tot 140 meter hoog) en 3 andere gebouwen die meer dan 1.200 woningen zullen huisvesten. Als gevolg hiervan zal de waarde en aantrekkingskracht van het gebied, en dus ook van het gebouw, de komende jaren verder toenemen.

Het pand is gebouwd in 2013 en telt 21.000 m² aan kantoorruimte, met een indrukwekkende open indeling, waardoor
flexibele, multifunctionele ruimtes kunnen worden gecreëerd. Het heeft een zeer prominente ligging, met een 240 meter
lange gevel die uitkijkt op een van de drukste verkeersaders in Nederland (die Utrecht met Amsterdam verbindt).
De kers op de taart is bovendien dat het gebouw zeer duurzaam is, met een A+++ energielabel.

 

Capgemini, een wereldwijd bekende huurder

Het gebouw is geheel in gebruik door Capgemini Nederland, de Nederlandse dochteronderneming van de Franse multinational Capgemini, dat er zijn hoofdkantoor in heeft gevestigd. De groep is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale consultancy, is onderdeel van de CAC 40-beursindex en heeft 325.000 mensen in dienst in meer dan 50 verschillende landen.

De stabiliteit van de huurder, zijn betrokkenheid bij het pand sinds de bouw, het aantrekkelijke rendement en de indexering van de huur aan de inflatie maken dit een geweldige aanwinst voor de portefeuille van CORUM XL, en dus voor zijn aandeelhouders.
 

1 Het aanvangsrendement komt overeen met de jaarlijkse huur gedeeld door de aankoopprijs. Het is niet gegarandeerd en geen indicator voor de prestaties van het vastgoedfonds.