In de media

CORUM verkoopt twee distributiecentra in Spanje en keert uitzonderlijk dividend uit

Deze panden, die in 2016 werden aangekocht, maakten deel uit van de portefeuille van vastgoedfonds CORUM Origin. Ze werden verkocht aan een internationale investeerder.

Deze verkoop was aanleiding tot een uitkering van uitzonderlijk dividend* op 5 oktober jl. Het brutodividend per aandeel dat uit deze transactie voortvloeide bedroeg € 1,52 per aandeel.

Logifashion is een multinationale onderneming die al 23 jaar actief is in een brede waaier van logistieke operaties voor de retail & e-commerce wereldwijd. Het bedrijf verzorgt de logistiek van grote merken als Levi's en Tommy Hilfiger in Spanje, maar ook in Chili, Mexico, Panama, de VS en China.

Logifashion distributiecentrumHet eerste logistieke platform bevindt zich in Riudellots, met een oppervlakte van 12.696 m2 op een industrieterrein met een aantal bedrijven uit verscheidene bedrijfssectoren, tegenover de luchthaven van Girona, op 90 km van Barcelona. De tweede bevindt zich in Cabanillas del Campo, 50 km van de internationale luchthaven van Madrid. Het is eveneens gelegen in een industrieel park, La Quinta, samen met bedrijven als BMW en UTI Worldwide, en heeft een oppervlakte van 22.973 m2.

Vincent DOMINIQUE, algemeen directeur van CORUM licht toe: ”We blijven onze opportunistische strategie inzetten, zowel in de aankoop als verkoop van vastgoed. We bevinden ons in een cyclus waarin logistieke activa zeer gewaardeerd wordt en we hebben assets in onze portefeuille die in lijn zijn met deze huidige investeerders hype: we doen er alles aan om daar gebruik van te maken. In de huidige situatie, waarin de heersende onzekerheid transacties kan vertragen, is het voor ons essentieel om wendbaar en pragmatisch te zijn. We grijpen kansen om waarde te genereren voor onze aandeelhouders en blijven de komende maanden en kwartalen waakzaam voor de gevolgen van deze crisis."

*voor in aanmerking komende aandeelhouders van CORUM-Origin (die per 30 september 2020 ten minste één aandeel in volle of blote eigendom hadden)