Prestaties

CORUM ORIGIN rondt tweede acquisitieronde in Italië af

CORUM Origin heeft in deze meimaand 5 vastgoedobjecten in Italië overgenomen die worden gebruikt als bankagentschappen en kantoren. De 5 gebouwen vormen de tweede acquisitieronde van in totaal 3 rondes, wat ongeveer 51% vertegenwoordigt van de waarde van de geplande totale overname: een portefeuille van 10 vastgoedobjecten, allemaal gelegen in Italië, met een totale investering van ongeveer € 81,6 miljoen en een netto aanvangsrendement van circa 7,10%. De verwachting is dat de derde, laatste ronde (2 resterende gebouwen uit de portefeuille) medio juli zal worden afgerond.

De nieuw aangekochte gebouwen zijn gelegen in de steden Capri, Napoli, Ancona, Reggio Emilia en Lecco, belangrijke provinciesteden in Italië. Zij zijn volledig verhuurd aan Intesa San Paolo (een van de belangrijkste banken in Italië), met een resterende huurovereenkomst van ongeveer 6,7 jaar.

Capri

Capri, Italië

Het gebouw is gelegen in het historische centrum van Capri, in een zeer toeristisch gebied met een sterke commerciële aantrekkingskracht, en dicht bij de meest prestigieuze winkelstraat van het eiland. Er zijn veel commerciële en dienstverlenende activiteiten in de buurt.

Het pand is een gedeelte van een gebouw dat voornamelijk als hotel wordt gebruikt. Onze asset bevindt zich in de kelderverdieping en 2 bovenverdiepingen en wordt gebruikt als een bankfiliaal en annex kantoren. Er zijn ook archiefruimten in de kelderverdieping. Het heeft een totale oppervlakte van 1.113 m², met voornamelijk een bankagentschap op de benedenverdieping (290 m²) en kantoren op de bovenverdiepingen.

Het investeringsvolume bedraagt € 14,7 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 885.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 6,01%.

 

Napels

Napels, ItaliëDit pand is gelegen in de gemeente Napels, een regionale hoofdstad met ongeveer 970.000 inwoners. De buurt is erg dynamisch met veel winkels en kredietinstellingen. De locatie heeft goede verbindingen met de metro en ligt op slechts 8 km afstand van de internationale luchthaven Napels-Capodichino.

Het gebouw bevindt zich in een appartementencomplex en bestaat uit 3 verdiepingen van een groter geheel van 8 verdiepingen. Het wordt gebruikt als een bankfiliaal en annex kantoren. Er is ook een kluis en archiefruimtes in de kelder. Het pand heeft een totale oppervlakte van 2.701 m², met voornamelijk een bankagentschap op de begane grond (820 m²) en kantoren op de bovenste verdiepingen.

Het investeringsvolume bedraagt € 12,6 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 869.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 6,87%.

 

Ancona

Ancona, ItaliëDe derde aankoop is gelegen in het stadscentrum van de provinciale en regionale hoofdstad Ancona, een gemeente met ongeveer 100.000 inwoners. De wijk is van oudsher een woonwijk, maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een commerciële-tertiaire locatie. Het pand is zeer goed verbonden met de andere steden in de omgeving dankzij de snelwegen en het spoorwegnet. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt bovendien op slechts 10 km afstand.

Het pand is een op zichzelf staand gebouw dat wordt gebruikt als bankfiliaal en kantoren, en is verdeeld over vijf bovengrondse verdiepingen en een kelderverdieping. Het heeft een totale oppervlakte van 2.381 m², met voornamelijk een bankagentschap van 380 m² op de begane grond en bijna 350 m² kantoorruimte op de bovenverdiepingen.

Het investeringsvolume bedraagt € 4,6 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 367.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 8,00%.

Reggio Emilia

Reggio Emilia, ItaliëHet gebouw is gelegen in het hart van het historische centrum van Reggio Emilia, een gemeente met 170.000 inwoners op 68 km afstand van Bologna, in het noorden van Italië. De wijk bestaat voornamelijk uit een mix van commerciële en residentiële panden, met veel historische gebouwen. Het is goed verbonden met de grotere steden vanwege een hoofdsnelweg op 5 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt op 1,1 km afstand en de internationale luchthaven van Bologna ligt op ongeveer 67 km afstand.

Het pand bevindt zich in een appartementencomplex en bestaat uit 4 verdiepingen van een groter geheel van in totaal 7 verdiepingen. Het wordt gebruikt als bankfiliaal en annex kantoren. Er is ook een kluis (170 m²) en archiefruimten (240 m²) op de kelderverdieping. Het pand heeft een totale oppervlakte van 2.455 m², met voornamelijk een bankagentschap op de benedenverdieping (430 m²) en kantoren op de bovenverdiepingen.

Het investeringsvolume bedraagt € 5,7 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 415.000, oftewel een netto aanvangsrendement van 7,30%.

Lecco

Lecco, ItaliëDit laatste vastgoedobject is gelegen op ongeveer 500 m van het stadscentrum van Lecco, in een wijk die hoofdzakelijk bestaat uit winkels, woningen en kantoren. Lecco is een provinciestad in het noorden van Italië met ongeveer 48.000 inwoners en ligt op circa 55 km afstand van Milaan. Het is gemakkelijk bereikbaar met eigen of openbaar vervoer en de dichtstbijzijnde luchthaven
ligt op 53 km afstand.

Het pand is een op zichzelf staande unit, gebruikt als bankfiliaal en kantoren. Er zijn 4 bovenverdiepingen en een kelder. Er is een kluis van 150 m² en 400 m² archiefruimte in de kelderverdieping. Het pand heeft een totale oppervlakte van 3.010 m², met hoofdzakelijk een bankagentschap op de benedenverdieping (460 m²) en kantoren op de bovenverdiepingen.

Het investeringsvolume bedraagt € 4,4 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 336.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 7,73%.

 

 

De door CORUM Origin gedane beleggingen zijn geen garantie voor de toekomst. Het rendement van het vastgoed op het moment van aankoop houdt geen rekening met de kosten van het vastgoedfonds en geeft geen indicatie van de jaarlijkse performance.

De CORUM-producten zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie voor rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

CORUM Investments maakt deel uit van CORUM L'Épargne, SAS met een kapitaal van € 101 304,09, Handels- en vennootschapsregister Parijs nr. 851 245 183, maatschappelijke zetel gevestigd 1 rue Euler 75008 Parijs, ingeschreven bij ORIAS onder nummer 20002932 (www.orias.fr) in haar hoedanigheid van financieel beleggingsadviseur, lid van de CNCIF, kamer erkend door de AMF, agent in bankverrichtingen en betalingsdiensten, tussenpersoon in verzekeringen en algemeen verzekeringsagent onder toezicht van de ACPR, 4, place de Budapest CS 92459 75436 Paris Cedex 9. CORUM Origin wordt beheerd door CORUM Asset Management, een vermogensbeheerder en dochteronderneming van de CORUM Groep. De Groep is hoofdzakelijk gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsoplossingen voor particuliere en institutionele klanten en is volledig onafhankelijk van verzekeraars en banken. CORUM Origin is een open-end gediversifieerd vastgoedbeleggingsfonds, belegd in de eurozone, onder SCPI-visum nr. 12-17 afgegeven door de AMF op 24 juli 2012. 

Partager cet article