Prestaties

CORUM ORIGIN koopt 3 nieuwe objecten in Italië

CORUM Origin heeft vorige week 3 gebouwen in Italië verworven die worden gebruikt als bankagentschappen en kantoren. De 3 gebouwen vormen de eerste acquisitieronde van in totaal 3, wat ongeveer 35% vertegenwoordigt van de waarde van de geplande overname: een portefeuille van 10 activa allemaal gelegen in Italië, met een totale investering van ongeveer € 81,6 miljoen en een netto aanvangsrendement van circa 7,10%. De tweede ronde zou medio mei afgerond moeten zijn, de laatste acquisitieronde medio juli.

De nieuw aangekochte gebouwen zijn gelegen in de steden Vicenza, Treviso en Pescara, steden die worden beschouwd als relevante provinciesteden in Italië. Zij zijn volledig verhuurd aan de groep Intesa San Paolo (een van de belangrijkste banken in Italië), met een resterende huurovereenkomst van ongeveer 6,8 jaar.

Vicenza

Vicenza ItalyHet gebouw is gelegen in het historische centrum van Vicenza, een stad met ongeveer 110.000 inwoners, nabij het primaire winkelgebied dat deel uitmaakt van een voetgangerszone. Het is goed verbonden met de steden Turijn, Triëst en Verona. Het pand is een op zichzelf staand gebouw van 5 verdiepingen en een mezzanine, in gebruik als bankfiliaal en annex kantoren. Er is ook een kluis en archiefruimte in de kelderverdieping. Het pand heeft een totale oppervlakte van 5.179,35 m², met voornamelijk een bankagentschap op de begane grond (900 m²) en kantoren op de bovenste verdiepingen.

Het investeringsvolume bedraagt € 14,8 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 995.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 6,72%.

Pescara (hoofdafbeelding)

Het gebouw is gelegen in een zeer centraal en prestigieus gebied, waar de belangrijkste financiële instellingen en hoofdkantoren van bedrijven zijn geconcentreerd. Pescara is een gemeente met ongeveer 200.000 inwoners. Het is goed verbonden met de steden Bologna en Rome en de dichtstbijzijnde luchthaven ligt slechts op ongeveer 10 km afstand. Het pand beslaat een deel van twee aangrenzende gebouwen en omvat in totaal 1.858,62 m², met voornamelijk een bankagentschap en kantoren op de begane grond en de 1e verdieping.

Het investeringsvolume bedraagt € 3,5 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 310.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 8,81%.

Treviso

Treviso ItalyHet gebouw is gelegen in het historische centrum van Treviso, een stad met ongeveer 200.000 inwoners en de provinciale hoofdstad. Het ligt in de buurt van het beroemde Piazza dei Signori en Piazza Borsa. Het gebied heeft een gemengde bestemming, voornamelijk met winkels en kantoren en woningen op de bovenste verdiepingen. Het is goed verbonden met Venetië, het treinstation ligt op 1,5 km afstand en de luchthaven Marco Polo (Venetië) ligt op 28 km afstand. Het pand is een op zichzelf staand object van 8 verdiepingen, in gebruik als bankfiliaal en annex kantoren. Er is ook een kluis en archiefruimte in de kelderverdieping. Het pand heeft een totale oppervlakte van 5.291,91 m², met voornamelijk een bankagentschap op de begane grond (550 m²) en kantoren op de verdiepingen (ongeveer 550 m² per verdieping).

Het investeringsvolume bedraagt € 10,2 miljoen, met een totale netto huuropbrengst van € 836.000, wat neerkomt op een netto aanvangsrendement van 8,20%.

 

De door CORUM Origin gedane beleggingen zijn geen garantie voor de toekomst. Het rendement van het vastgoed op het moment van aankoop houdt geen rekening met de kosten van het vastgoedfonds en geeft geen indicatie van de jaarlijkse performance.

De CORUM-producten zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie voor rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

CORUM Investments maakt deel uit van CORUM L'Épargne, SAS met een kapitaal van € 101 304,09, Handels- en vennootschapsregister Parijs nr. 851 245 183, maatschappelijke zetel gevestigd 1 rue Euler 75008 Parijs, ingeschreven bij ORIAS onder nummer 20002932 (www.orias.fr) in haar hoedanigheid van financieel beleggingsadviseur, lid van de CNCIF, kamer erkend door de AMF, agent in bankverrichtingen en betalingsdiensten, tussenpersoon in verzekeringen en algemeen verzekeringsagent onder toezicht van de ACPR, 4, place de Budapest CS 92459 75436 Paris Cedex 9. CORUM Origin wordt beheerd door CORUM Asset Management, een vermogensbeheerder en dochteronderneming van de CORUM Groep. De Groep is hoofdzakelijk gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsoplossingen voor particuliere en institutionele klanten en is volledig onafhankelijk van verzekeraars en banken. CORUM Origin is een open-end gediversifieerd vastgoedbeleggingsfonds, belegd in de eurozone, onder SCPI-visum nr. 12-17 afgegeven door de AMF op 24 juli 2012. 

Partager cet article