Het leven van het vastgoedfonds

CORUM kondigt meerwaarde van ruim 14 miljoen euro aan

CORUM heeft negen B&B Hotels in Spanje verkocht die toebehoorden aan de vastgoedfondsen CORUM Origin en CORUM XL. Het totale bedrag van de transactie bedroeg ​​€ 58,4 miljoen (€ 56 miljoen netto verkoper), wat een meerwaarde van meer dan € 14 miljoen opleverde.

 

In lijn met de beheerstrategie van CORUM

Trouw aan zijn opportunistische beheerstrategie, heeft CORUM een portefeuille van 9 hotels in Spanje verkocht, waardoor het een meerwaarde van meer dan € 14 miljoen heeft kunnen genereren op de aankopen gedaan in 2017 en 2018.

CORUM toont hiermee aan dat de hotelvastgoedmarkt, die de afgelopen 2 jaar als stervende sector werd beschouwd, grote kansen biedt, ook bij verkopen.

Uitzonderlijke dividenduitkering naar CORUM Origin & CORUM XL-aandeelhouders

Aangekocht in 2017 en 2018 voor € 36,9 miljoen door vastgoedfonds CORUM Origin, werden acht hotels verkocht voor een totaal van € 49,3 miljoen, wat een meerwaarde opleverde van € 12,4 miljoen. De verkoop vindt plaats in twee fasen: de verkoop van de eerste 4 hotels was op 17 december 2021 en de verkoop van de tweede groep van 4 hotels zal in mei 2022 gebeuren. Deze laatste 4 hotels worden in mei van dit jaar verkocht om de eigendomsperiode van 5 jaar te respecteren, de minimale wettelijke periode die aan SCPI's is opgelegd.

Vastgoedfonds CORUM XL verkocht in deze zelfde transactie een B&B hotel voor € 6,8 miljoen dat in 2017 is gekocht voor € 4,9 miljoen en realiseerde zo een meerwaarde van € 1,9 miljoen.

De onmiddellijke uitkering van meerwaarden in de vorm van dividend is in lijn met het beleid van CORUM. Kenmerkend voor open-end vastgoedfondsen met veranderlijk kapitaal, is het is bedoeld om beleggers te beschermen tegen het risico van mogelijke verwatering van het dividend. Het voorziet bovendien in de behoefte aan eigen vermogen voor aandeelhouders.

Philippe Cervesi, Investment Director bij CORUM licht toe:

“In lijn met onze overtuigingen zullen we onze strategie blijven toepassen; tegen de stroom van de markt in, in het belang van onze aandeelhouders. Deze transactie is daar - naast de overige gerealiseerde verkopen in 2021 - een goed voorbeeld van, zowel op het gebied van aan- als verkopen. Wat betreft verkopen en de mogelijke uitzonderlijke uitkeringen die daaruit voortvloeien, is onze overtuiging sterk: ze vertalen de waarde namelijk rechtstreeks naar de bankrekening van de aandeelhouder! Zij maken de prestaties van een vastgoedfonds op de lange termijn sterker, aangezien de eenmaal uitgekeerde meerwaarde niet meer kan worden teruggenomen. Aan de andere kant brengt het voor de beheerder meer beperkingen met zich mee. Met name de instroom moet onder controle worden gehouden, aangezien de verkopen worden toegevoegd aan de bedragen die we moeten investeren in een vastgoedmarkt waar de prijzen momenteel flink onder druk staan. Dit is een discipline die we al 10 jaar toepassen."

 

De CORUM-producten zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie voor rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

CORUM Investments maakt deel uit van CORUM L'Épargne, SAS met een kapitaal van € 100.000, Handels- en vennootschapsregister Parijs nr. 851 245 183, maatschappelijke zetel gevestigd 1 rue Euler 75008 Parijs, ingeschreven bij ORIAS onder nummer 20002932 (www.orias.fr) in haar hoedanigheid van financieel beleggingsadviseur, lid van de CNCIF, kamer erkend door de AMF, agent in bankverrichtingen en betalingsdiensten, tussenpersoon in verzekeringen en algemeen verzekeringsagent onder toezicht van de ACPR, 4, place de Budapest CS 92459 75436 Paris Cedex 9. CORUM Origin en CORUM XL worden beheerd door CORUM Asset Management, een vermogensbeheerder en dochteronderneming van de CORUM Groep. De Groep is hoofdzakelijk gespecialiseerd in vastgoedbeleggings-oplossingen voor particuliere en institutionele klanten en is volledig onafhankelijk van verzekeraars en banken.  CORUM XL en CORUM Origin zijn open-end gediversifieerde vastgoedbeleggingsfondsen, belegd in de eurozone en daarbuiten. CORUM XL: SCPI-visum nr. 17-05 afgegeven door de AMF op 17 maart 2017, CORUM Origin: SCPI-visum nr. 12-17 afgegeven door de AMF op 24 juli 2012.