In de media

CORUM kent record kapitaalinstroom en koopt pand voor 92 miljoen euro in Dublin

  • Fondsenwerving CORUM stevig in de top 3 van soortgelijke internationale fondsen 
  • Lage kapitaaluitstroom van circa 3%, bij een kapitaalinstroom van meer dan 1 miljard euro in het lopende jaar
  • Investering van 92 miljoen euro in Dublin voor CORUM Eurion

Beleggers hebben in het tweede kwartaal van 2022 315 miljoen euro toevertrouwd aan de internationale vastgoedfondsen van CORUM. Volgens het Franse onafhankelijke onderzoeksinstituut Epargne Immobiliere et Fonciere (IEIF) is dit de sterkste fondsenwerving in vergelijking met soortgelijke beleggingsfondsmaatschappijen. Tegelijkertijd kennen de CORUM-fondsen slechts een minimale kapitaaluitstroom. Hierdoor kon CORUM met zijn vastgoedfonds CORUM Eurion onlangs een gebouw van bijna 100 miljoen euro in Ierland verwerven.

Met een marktaandeel van 12% en een instroom van 315 miljoen euro uit internationale fondsenwerving nam CORUM in het tweede kwartaal van 2022 de eerste plaats in onder vergelijkbare vastgoedfondsen. Dit werd onlangs bevestigd door het Franse IEIF, een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met statistieken van de vastgoed- en investeringssector. Op lange termijn behoort CORUM consequent en solide tot de top 3 van beleggingsmaatschappijen in deze rangschikking.

 

Top10 SCPI Q2 2022

 

In het 3e kwartaal bedroeg de kapitaalinstroom 254 miljoen euro. Tegelijkertijd registreerde CORUM een uitstroom van slechts 3%, oftewel 32 miljoen euro, op een totale fondsenwerving van meer dan een miljard euro van januari tot november 2022. 

Vastgoedfonds CORUM Eurion investeert in Dublin

"Wij zijn momenteel inderdaad een van de weinige spelers in de commerciële vastgoedsector die dankzij ervaring en dankzij de uitstekende kapitalisatie via een zeer geslaagde fondsenwerving gebouwen van deze omvang van circa 100 miljoen euro kan kopen", zegt CORUM CEO Frédéric Puzin. "Na twee jaar pandemie en de impact van de oorlog in Oekraïne zorgt nu de inflatie voor extra onzekerheid en verwarring op de vastgoedmarkten - en dit gaat tevens gepaard met een zekere verkramping van de vastgoedprijzen. Maar voor ons kan dit paradoxaal genoeg tot goede zaken leiden."

Het Watermarque Building, een kantoorgebouw in Dublin, is de 24e aankoop in de portefeuille van vastgoedfonds CORUM Eurion. Het gebouw, met een totale oppervlakte van ongeveer 10.000 m², werd op 30 september 2022 verworven voor een netto aankoopprijs van 92 miljoen euro*. De huurders van het gebouw in Dublin zijn toonaangevende internationale bedrijven zoals Pfizer, Google Ireland Limited en News UK & Ireland. Op het ogenblik van de overname hadden de huurders van het Watermarque Building een gemiddelde resterende huurtermijn van 7,3 jaar.

Een kwart van de vastgoedportefeuille is gevestigd in Nederland. Hieronder vallen onder meer het KPMG kantoor in Amstelveen en het hoofdkantoor van modemerk No Excess in Amsterdam. CORUM Eurion is in Nederland vooralsnog alleen beschikbaar voor institutionele beleggers.

"Zoals bij al onze fondsen stemmen we de kapitaalinstroom in CORUM Eurion af op de investeringscapaciteit op een bepaald moment. Van 1 januari tot 30 september 2022 hebben we in totaal 843 miljoen euro opgehaald voor al onze commerciële vastgoedfondsen, een bedrag dat in lijn is met de 905 miljoen euro aan investeringen die eerder in deze periode zijn geïdentificeerd en verworven", aldus Puzin.

CORUM vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere investeerders

Voor particuliere beleggers in Nederland biedt de vastgoedbeheerder de vastgoedbeleggingsfondsen CORUM Origin en CORUM XL aan. CORUM Origin, opgericht in 2012, is het vlaggenschip van CORUM. Dit vastgoedfonds investeert in 13 landen in de eurozone en heeft inmiddels 150 gebouwen en 322 huurders in zijn portefeuille. Met een kapitalisatie van meer dan 2.5 miljard euro is het de grootste van de drie fondsen. CORUM XL is opgericht in 2017 en investeert wereldwijd in 12 landen. Het fonds heeft momenteel 69 gebouwen in bezit, met 176 huurders, en is goed voor een kapitalisatie van ruim 1.5 miljard euro. (Peildatum: 30/09/22. Bron: CORUM)

 

*De investeringen van CORUM Eurion van het derde kwartaal 2022 zijn geen garantie voor toekomstige prestaties.

CORUM-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke belegging in vastgoed is het een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Ze bieden geen garantie op rendement of performance en houden een risico op kapitaalverlies in. Inkomsten zijn niet gegarandeerd. In het verleden behaalde resultaten, evenals gedane aan- en verkopen, bieden geen garantie voor de toekomst.