In de media

Artikel in Hét Ondernemersbelang - Zakelijk beleggen in vastgoedfondsen: een buffer tegen inflatie?

De inflatie is nog altijd niet uitgespeeld en dat maakt het niet eenvoudiger om te bepalen waar je je vermogen of spaargeld het beste kunt investeren om te voorkomen dat het erodeert... Veerkrachtig en potentieel rendabel, kunnen vastgoedbeleggingsfondsen een zeer geschikte oplossing zijn, mits je je vermogen voor de lange termijn wilt laten groeien.

Het kan lastig zijn om de knoop door te hakken en te beslissen over waar je je spaargeld wilt investeren, in een wereldeconomie die ontwricht is door de COVID-19-pandemie, de oorlog in Oekraïne en waar er nog altijd reële kans is op een recessie... Begin 2022 was de wereld nauwelijks op adem gekomen na twee jaar van gezondheidscrisis, toen er een groot conflict aan de grenzen van Europa uitbrak. Afgezien van de humanitaire tragedie, en ondanks dat we bijna 2000 kilometer van Kiev vandaan zitten, ondervinden we de gevolgen in ons dagelijks leven. De oorlog versterkte de tekorten aan grondstoffen die de pandemie had veroorzaakt. En de tekorten versterkten op hun beurt de inflatie die zich eind 2021 begon te manifesteren, toen na twee jaar COVID-19 de vraag flink was toegenomen zonder dat het aanbod dit kon bijbenen. Gevolg: de prijzen stegen. In een poging de inflatie te beteugelen, besloten de centrale banken om hun belangrijkste rentetarieven te verhogen. Alle bankinstellingen hadden geen andere keuze dan ook hun eigen rentetarieven te verhogen. Het doel: de snel stijgende prijzen afremmen door de investerings- en consumptiecapaciteit van huishoudens en bedrijven te beperken.

Maar het goede nieuws is dat sparen weer aantrekkelijk wordt. Het is de tegenhanger van duur geld en stijgende rentes...

Lees het gehele artikel op Hét Ondernemersbelang.