Lijst met gebouwen

CORUM XL

Glasgow - Schotland

  • Aangekocht op: 23/06/2023
  • Aankoopprijs: 45 M€
  • Aanvangsrendement: 6.5%
  • Bouwjaar: 1990
  • Huuroppervlak: 8.127 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 6.7 jaar

Gebouw

Het gebouw ligt in het hart van het centrale zakendistrict van Glasgow in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. Het profiteert van een centrale locatie in de buurt van openbaar vervoer en ligt op slechts een paar minuten lopen van de twee stations in het stadscentrum. De locatie is een echte troef om huurders te behouden of aan te trekken.  
Het gebouw is gebouwd in 1990 en is in 2018 volledig gerenoveerd voor een bedrag van meer dan € 6 miljoen, waardoor het een BREEAM-milieucertificering heeft gekregen met een "Very Good"-beoordeling en een "B"-energielabel.  Het is nu een van de slechts vijf kantoorgebouwen in Glasgow dat volledig koolstofvrij is, dankzij de afschaffing van het gassysteem. De kantoorruimte en gemeenschappelijke ruimten zijn ook geoptimaliseerd en gemoderniseerd om te voldoen aan de behoeften van de verschillende huurders.
Het gebouw van 8.127 m² is momenteel volledig verhuurd aan vier huurders, met een gemiddelde looptijd van 6,7 jaar op het moment van aankoop. Deze huurders hebben "triple net" huurovereenkomsten, wat betekent dat ze verantwoordelijk zijn voor alle werkzaamheden en kosten (onroerendgoedbelasting, verzekeringen, enz.).

De huurder

Het gebouw huisvest in totaal 600 werknemers van vier bekende, internationale bedrijven.
De eerste 2 verdiepingen van het gebouw en een deel van de 3e verdieping worden verhuurd aan Hilton, de op twee na grootste hotelgroep ter wereld, dat er zijn hoofdkantoor heeft gevestigd. Op de rest van de 3e verdieping is Royal Sun Alliance gevestigd, 's werelds oudste algemene verzekeringsmaatschappij en nu marktleider. De 4e verdieping wordt bezet door Edrington & Beam Suntory, 's werelds grootste producent van Schotse whisky's onder een merknaam. De groep heeft zijn marketing-, verkoop- en distributieafdelingen in het gebouw gevestigd. Tot slot zijn op de 5e verdieping van het gebouw de Schotse hoofdkantoren van Hewlett-Packard gevestigd, 's werelds grootste leverancier van IT-oplossingen.
Deze vier grote huurders versterken het vertrouwen van CORUM in de duurzaamheid en de soliditeit van de gegenereerde huurinkomsten op lange termijn.

Meer gebouwen CORUM XL