Lijst met gebouwen

CORUM XL

Barcelona - Spanje

  • Aangekocht op: 16/07/2021
  • Aankoopprijs: 25 M€
  • Aanvangsrendement: 6.1%
  • Bouwjaar: 2006
  • Huuroppervlak: 13.331 m²
  • Sector: Kantoren / Activiteiten
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 3.8 jaar

Gebouw

Het gebouw ligt aan de westelijke entree van Barcelona, in de gemeente Espluges de Llobregat in Catalonië, Spanje. Het ligt vlakbij de Avinguda Diagonal, een van de belangrijkste straten van de stad. De wijk is een van de voornaamste kantoorgebieden van de stad.  Het is goed bereikbaar met verschillende buslijnen en de tram naar het stadscentrum. De luchthaven ligt op ongeveer 5 minuten rijden met de auto.  

Het gebouw van 12.331 m² is gebouwd in 2006 en heeft acht verdiepingen, elk met twee liften. Er zijn 158 parkeerplaatsen op 4 kelderniveaus. Elke verdieping van het gebouw is opsplitsbaar. De locatie van het gebouw biedt een uitstekende zichtbaarheid vanaf de weg.

De huurder

Zeven bedrijven hebben het gebouw in gebruik en huren het voor maximaal 14,6 jaar:

Nestlé, een Zwitserse multinational gespecialiseerd in voeding, is goed voor 33% van de huur en is gevestigd op drie verdiepingen. Het merk voert meerdere activiteiten uit in het gebouw. Deze omvatten het beheer van de verschillende productlijnen (waaronder Nespresso), communicatie, financiën, juridische zaken, productie, personeelszaken en de toeleverings- en verkoopketen. Er werken ongeveer 3.940 mensen. In Spanje heeft Nestlé 10 productiecentra, waaronder 4 in Catalonië, waar het hoofdkantoor van de multinational is gevestigd.

In het gebouw is ook het hoofdkantoor van Bioibérica gevestigd, dat 25% van de huur voor zijn rekening neemt en waarvan de belangrijkste sectoren gezondheid, voeding en landbouw zijn. Bioibérica is een van de grootste fabrikanten van antistollingsmiddelen voor de preventie en behandeling van trombose. Bioibérica maakt deel uit van de SARIA-groep, de grootste internationale fabrikant die gespecialiseerd is in dezelfde sectoren.

Ten slotte, Industex is goed voor 15% van de huur en is al sinds de bouw in 2006 in het gebouw gevestigd. De belangrijkste sector is de productie van apparatuur en accessoires voor gezondheid, fitness, textiel en huisdieren. Het bedrijf is sinds 1991 gevestigd in Barcelona en heeft zijn hoofdkantoor in het gebouw gevestigd, inclusief de afdeling die verantwoordelijk is voor de inkoop, ontwikkeling en verkoop van producten aan lokale en internationale distributeurs. De belangrijkste klanten in Spanje zijn Carrefour, Leroy Merlin en Leclerc.

Meer gebouwen CORUM XL