Lijst met gebouwen

CORUM XL

Newcastle - Verenigd Koninkrijk

  • Aangekocht op: 30/07/2021
  • Aankoopprijs: 11.9 M€
  • Aanvangsrendement: 7.37%
  • Bouwjaar: 2013
  • Huuroppervlak: 3.237 m²
  • Sector: Kantoren / Activiteiten
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 2.4 jaar

Gebouw

Dit door CORUM XL SCPI verworven object ligt in de wijk Quayside in Newcastle, in het noordoosten van Engeland en 175 km ten zuiden van Edinburgh. Het gebied heeft uitstekende wegverbindingen met het stadscentrum en het treinstation ligt op slechts 15 minuten lopen. 

Quayside is grotendeels ontwikkeld in de jaren 1990 en 2000. Dit moderne gebied huisvest een groot aantal winkels en restaurants, evenals de historische Gateshead Millennium Bridge. Een gebouwencomplex van 10.000 m2 domineert de westkant, waarvan een groot deel is verhuurd aan huurders zoals advocatenkantoren, KPMG en Deloitte. Barclays huurt het gebouw sinds 2013 en alle kosten en uitgaven die verband houden met de goede functionering van het gebouw worden gedragen door de huurder. De huurder heeft ingrijpende moderniseringswerkzaamheden uitgevoerd om onderdak te bieden aan zijn regionale hoofdkantoor voor Noordoost-Engeland. De huurder heeft al interesse getoond in het gebouw, dat voor hem strategisch gelegen is in Engeland. We zijn daarom van plan de huurovereenkomst met nog eens 10 jaar te verlengen, wat waarde zal creëren voor het pand.

De huurder

Barclays is een Britse financiële dienstverlener die is opgericht in 1896. Het is een van de "grote vijf" banken in het Verenigd Koninkrijk en is actief in meer dan 40 landen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de Britse en Amerikaanse markt. Het heeft wereldwijd meer dan 80.000 mensen in dienst en is specialiseert zich in bank- en kredietdiensten, waaronder hypotheken, beleggingsbeheer, vermogensbeheer en private banking. Het team dat het pand bezet is het team Wealth and Asset Management, met in totaal 3.393 medewerkers.

Meer gebouwen CORUM XL