Lijst met gebouwen

CORUM XL

Liverpool - Verenigd Koninkrijk

  • Aangekocht op: 29/10/2021
  • Aankoopprijs: 40.3 M€
  • Aanvangsrendement: 6.7%
  • Bouwjaar: 1940 - Gerenoveerd in 2005
  • Huuroppervlak: 18 m²
  • Sector: Kantoren / Activiteiten
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 14 jaar

Gebouw

Het gebouwencomplex dat door vastgoedfonds CORUM XL is aangekocht, ligt in de stad Liverpool, een toonaangevend economisch centrum in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk en de vijfde stad van het land (500.000 inwoners). De economie van de stad wordt gedragen door een groot aantal bedrijven, met name in de auto-industrie (Jaguar Land Rover fabriek), logistiek, zakelijke dienstverlening en toerisme.  

Het complex met 3 gebouwen ligt in de wijk Speke in het zuiden van Liverpool, op 30 minuten rijden van het stadscentrum en dicht bij John Lennon Airport (5 minuten met de auto). Het is gevestigd op een voormalig terrein dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Liverpool Airport werd gebruikt. De 3 gebouwen beslaan in totaal 18.000 m². Eén is het hoofdkantoor van de huurder in Engeland, het tweede een datacenter - beide zijn gebouwd in 2005. Het derde gebouw, een voormalige vliegtuighangar uit 1940, is omgebouwd tot callcenter en staat sinds de verbouwing in 2005 op de monumentenlijst.

De huurder

Het pand wordt gehuurd door The Very Group, een Britse online retailer met meerdere merken die in 2005 is ontstaan uit een fusie tussen Littlewoods en Shop Direct. Via twee websites, Very.co.uk en Littlewoods.com, distribueert het bedrijf diverse producten, waaronder mode, schoonheid, sieraden en huishoudelijke apparaten. Het biedt ook financiële diensten aan. De Very Group is een van de grootste online retailers van het Verenigd Koninkrijk, met websites die dagelijks door 1,9 miljoen mensen worden bezocht en een klantenbestand van 4,8 miljoen. In de 3 gebouwen werken bijna 1.700 medewerkers.

Meer gebouwen CORUM XL