Lijst met gebouwen

CORUM XL

Welwyn Garden City - Verenigd Koninkrijk

  • Aangekocht op: 23/06/2022
  • Aankoopprijs: 18.7 M€
  • Aanvangsrendement: 7.8%
  • Bouwjaar: 1985
  • Huuroppervlak: 6313 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 3.5 jaar

Gebouw

CORUM XL SCPI investeert in vastgoed in Welwyn Garden City in het Verenigd Koninkrijk.
Deze stad met ongeveer 50.000 inwoners ligt op ongeveer 30 km van het centrum van Londen, aan de treinlijn die het centrum van de hoofdstad verbindt met de stad Cambridge. De stad is in minder dan 40 minuten te bereiken vanaf de stations St Pancras en King's Cross. 

Het pand, Albany Place genaamd, ligt op 3 minuten lopen van het station. Het bestaat uit drie met elkaar verbonden gebouwen, gebouwd in de jaren 1980, waarvan delen geleidelijk zijn gerenoveerd. De kantoorruimte in de drie gebouwen vertegenwoordigt ongeveer 6.300 m² verhuurbare oppervlakte. Om de gebouwen 2 en 3 te moderniseren zal er in de komende 5 jaar een renovatieplan van £1,1 miljoen worden uitgevoerd en zal de technische apparatuur worden vernieuwd. Dit plan zal worden gefinancierd door de verkoper en door de servicekosten van de huurders.

De huurder

Het centrale gebouw wordt door drie huurders gebruikt. De eerste, Boeing Commercial Aviation Services, heeft er zijn afdeling technische handleidingen voor vliegtuigen gevestigd. De tweede, Everest 2020, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de distributie en installatie van deuren en ramen. Tot slot zit IAM RoadSmart erin, de belangrijkste Britse liefdadigheidsinstelling op het gebied van verkeersveiligheid.

Het tweede gebouw is volledig verhuurd aan Cereal Partners UK, een dochteronderneming van Nestlé die gespecialiseerd is in de productie en distributie van ontbijtproducten.

Het laatste gebouw is gedeeltelijk verhuurd aan de Britse airconditioningtak van de Panasonic Group, terwijl het andere deel momenteel leeg staat. Dit leegstaande gedeelte vertegenwoordigt 11% van de totale oppervlakte van het pand: de verkoper heeft voor dit gedeelte een huurgarantie van 30 maanden toegezegd, wat wordt beschouwd als een comfortabele periode voor het vinden van een nieuwe huurder. Als er snel een huurder wordt gevonden, kan dit zelfs leiden tot een verdubbeling van de geïnde huur op dit terrein voor een korte periode.

Meer gebouwen CORUM XL