Lijst met gebouwen

CORUM XL

Manchester - Verenigd Koninkrijk

  • Aangekocht op: 20/06/2022
  • Aankoopprijs: 39.9 M€
  • Aanvangsrendement: 6.5%
  • Bouwjaar: 1992
  • Huuroppervlak: 8167 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 6 jaar

Gebouw

CORUM XL SCPI investeert in een kantoorgebouw in het Verenigd Koninkrijk.

Het gebouw, St James Tower genaamd, ligt in Manchester, 260 km ten noordwesten van Londen. Greater Manchester is de op twee na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en is na Londen de grootste kantorenmarkt en het grootste financiële centrum van het Verenigd Koninkrijk. Het gebouw ligt in het zakendistrict van het stadscentrum, aan de rand van China Town, op 5 minuten lopen van het hoofdstation van de stad. Het biedt snelle verbindingen naar de hoofdstad (in 2 uur) - wat nog gemakkelijker zal worden door de toekomstige hogesnelheidslijn die momenteel wordt aangelegd en die Londen binnen 1 uur zal brengen. In het gebouw naast dit pand zijn de kantoren van Microsoft en Amazon gevestigd.

De vastgoedinvestering bevindt zich in een gebouw uit de jaren 1960, dat voor het eerst werd gerenoveerd in de jaren 1990 en uitgebreid in 2004. In 2019 maakten renovatiewerkzaamheden ook een nieuwe uitbreiding en een verbeterde indeling mogelijk. Het pand biedt nu 8.167 m2 kantoorruimte, verdeeld over 17 verdiepingen.

De huurder

12 bedrijven zijn huurders in het gebouw. Regus bezet 30% van de ruimte. Dit multinationale bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur van kantoren en werkruimten en biedt zijn klanten hier flex-ruimten en vergaderlocaties. De tweede grootste huurder is de Marsh Groep, die 27% van de kantoorruimte inneemt. Marsh is een multinationale verzekeringsmakelaardij en risicobeheersmaatschappij.

Meer gebouwen CORUM XL