Lijst met gebouwen

CORUM XL

Rotterdam en Maastricht - Nederland

  • Aangekocht op: 31/07/2020
  • Aankoopprijs: 16 M€
  • Aanvangsrendement: 5.93%
  • Bouwjaar: 1955
  • Huuroppervlak: 1819 m²
  • Sector: Retail
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 1.8 jaar

Gebouw

CORUM XL zet zijn expansie in de eurozone voort en verwerft twee winkelobjecten in Nederland: in Rotterdam en Maastricht. Beide objecten zijn gelegen in het centrum van de stad, in populaire winkelstraten.

In Rotterdam is het gebouw een naoorlogse constructie (1955) die in 2018 is gerenoveerd. Het object bevindt zich aan de Lijnbaan, het kloppend hart van de stad. De Lijnbaan staat bekend als de hoofdstraat van een in 1953 gecreëerde winkelwijk, met kenmerken die in die tijd ongekend waren in Europa: een voetgangerszone, omringd met winkels en deels beschut tegen de regen.

Het historische pand in Maastricht heeft een baksteenconstructie uit 1800 en is door de jaren heen gerenoveerd. De Munstraat is al enkele eeuwen een historische winkelstraat en werd in 1970 een voetgangerszone. Het is de favoriete locatie voor internationale winkelketens en franchises.

In beide gevallen is de resterende looptijd minder dan 2 jaar, maar de vraag is zeer groot in deze gebieden waar de markt krap is.

De huurder

Het Rotterdamse gebouw wordt verhuurd aan twee huurders. De eerste is de internationale prêt-à-porter-keten Bershka, onderdeel van de Spaanse groep Inditex (tevens eigenaar van onder andere Zara, en zeven andere merken die wereldwijd in 7.000 verkooppunten worden gedistribueerd). De tweede is een bar-club, de VIP Room, die de kelder inneemt.

In Maastricht is Holland & Barrett de huurder, een specialist in natuurlijke gezondheid en verzorging. Op de bovenste verdiepingen zijn er nog steeds lege ruimtes die een bron van extra huurinkomsten kunnen zijn.

Meer gebouwen CORUM XL