Lijst met gebouwen

Corum XL

Rotterdam et Maastricht - Pays-Bas

  • Verworven op: 31/07/2020
  • AEM prijs: 16 M€
  • Rendement: 5.93%
  • Ingebouwd: 1955
  • Oppervlakte: 1819 m²
  • Typologie: Commerce
  • Vaststaande toezegging: 1.8 corum_front.years

Gebouw

CORUM XL zet zijn expansie in de eurozone voort en verwerft twee winkelobjecten in Nederland: in Rotterdam en Maastricht. Beide objecten zijn gelegen in het centrum van de stad, in populaire winkelstraten.

In Rotterdam is het gebouw een naoorlogse constructie (1955) die in 2018 is gerenoveerd. Het object bevindt zich aan de Lijnbaan, het kloppend hart van de stad. De Lijnbaan staat bekend als de hoofdstraat van een in 1953 gecreëerde winkelwijk, met kenmerken die in die tijd ongekend waren in Europa: een voetgangerszone, omringd met winkels en deels beschut tegen de regen.

Het historische pand in Maastricht heeft een baksteenconstructie uit 1800 en is door de jaren heen gerenoveerd. De Munstraat is al enkele eeuwen een historische winkelstraat en werd in 1970 een voetgangerszone. Het is de favoriete locatie voor internationale winkelketens en franchises.

In beide gevallen is de resterende looptijd minder dan 2 jaar, maar de vraag is zeer groot in deze gebieden waar de markt krap is.

De huurder

L’immeuble de Rotterdam est loué à deux locataires. Le premier est la chaîne de prêt-à-porter internationale Bershka, faisant partie du groupe espagnol Inditex (également propriétaire de Zara, notamment, et sept autres marques distribuées dans 7 000 points de vente dans le monde). Le second est un bar-club, le VIP Room, qui occupe le sous-sol.

A Maastricht, c’est la chaîne de magasins d'aliments naturels Holland & Barrett qui est locataire. Dans les étages supérieurs, il reste des espaces vides qui sont de potentielles sources de loyer supplémentaire.

Meer gebouwen Corum XL