Lijst met gebouwen

CORUM EURION

Tarragona Spanje, & Udine Italië - Espagne

  • Aangekocht op: 02/02/2023
  • Aankoopprijs: 36 M€
  • Aanvangsrendement: 6%
  • Bouwjaar: 2021
  • Huuroppervlak: 22819 m²
  • Sector: Logistiek
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 12.6 jaar

Gebouw

CORUM Eurion SCPI breidt zijn portefeuille uit met twee ultramoderne logistieke gebouwen, één in Spanje en één in Italië. Ze zijn in 2021 opgeleverd voor het toonaangevende e-commercebedrijf Amazon en voldoen uitstekend aan de behoefte en de nieuwste normen van de huurder. 
Het Spaanse gebouw ligt in Constanti, een stad met een industrieterrein van 18.600 m² in de buurt van Tarragona, een havenstad ten zuiden van Barcelona. 
Het Italiaanse gebouw, met een oppervlakte van meer dan 4.000 m², bevindt zich in Udine, een stad gelegen tussen de Alpen en de Adriatische Zee, niet ver van de Sloveense grens.

Beide gebouwen worden gebruikt voor "last mile logistics", d.w.z. als expeditie- en eindvervoersplatform, niet als opslagplatform. 
De twee logistieke centra passen perfect in de DVI-strategie van CORUM Eurion, die erop gericht is verantwoorde en duurzame investeringen te bevorderen. Ze hebben namelijk een BREEAM-milieucertificaat gekregen met een "zeer goed-rating en een A-label energieklasse. 
Dit is te danken aan de gekozen oplossingen om het water- en energieverbruik te verminderen, met name door het gebruik van fotovoltaïsche zonnepanelen.
Deze nieuwe aankopen zijn een unieke kans om de logistieke categorie uit te breiden, die voor 100% aan Amazon is verhuurd en om te profiteren van een aantrekkelijk rendement, rekening houdend met de huursituatie op lange termijn.

De huurder

De huurder van beide logistieke gebouwen is Amazon, de Amerikaanse e-commerce-gigant.
In 2020 heeft het bedrijf wereldwijd een miljoen mensen in dienst en heeft het, naast de oorspronkelijke Amerikaanse vestiging die in 1995 werd geopend, specifieke vestigingen in vele landen.
De beurwaarde werd begroot op 959 miljard dollar in november 2022. 
Het fonds CORUM Eurion zet dus de strategie voort om te investeren in kwaliteitsgebouwen met eersteklas huurders.

Meer gebouwen CORUM EURION