Investeren in vastgoed

Mijn portfolio uitbreiden met vastgoed investeren

1
Rendement op mijn spaargeld behalen

Met de hoge inflatie en lage spaarrente wordt mijn spaargeld minder waard. Door spaargeld te investeren is het mogelijk vermogen verder uit te breiden.

2
Risicospreidende vastgoedfondsen

Door vastgoed toe te voegen aan mijn portfolio, beperk ik risico's en spreid ik mijn rendement.

3
Rendement laten uitbetalen

Met de flexibele vastgoedfondsen opzet, bepaal ik eenvoudig welk deel van het potentiële dividend ik laat uitbetalen en herbeleggen in nieuwe aandelen.

Pictos/Green/attention2

Het kopen van CORUM XL-aandelen is een vastgoedbelegging. Zoals geldt voor elke vastgoedbelegging, betreft ook dit een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Wij adviseren een beleggingshorizon van 10 jaar. Er bestaat allereerst een risico op kapitaalverlies. Bovendien zijn het belegde kapitaal en de inkomsten niet gegarandeerd en afhankelijk van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt. CORUM Asset Management garandeert de terugkoop van uw aandelen niet. Tot slot, zoals geldt voor elke belegging, zijn de prestaties uit het verleden geen garantie voor de toekomstige prestaties.

Vastgoed beleggen is op te delen in grofweg 2 categorieën

Een portefeuille bij een vastgoedfonds opbouwen

Vastgoedfondsen winnen aan populariteit en hebben een aantal sterke voordelen ten opzichte van eigen vastgoed

Zo heeft u niet de zorgen van vastgoedbeheer en is het makkelijker in en uitstappen met vermogen.

Wat is investeren in vastgoed?

Beleggen in vastgoed is het investeren van geld in onroerend goed met als doel een rendement te behalen. Het houdt in dat u financiële middelen gebruikt om vastgoedobjecten, zoals woningen, commerciële gebouwen, kantoren of grond, te verwerven met als verwachting dat de waarde van het vastgoed in de loop der tijden zal stijgen, en/of om huurinkomsten te genereren.

Beleggen in vastgoed biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan vastgoed een bron van passief inkomen zijn, omdat je huurinkomsten kunt ontvangen van huurders. Dit kan een gestage stroom van cashflow opleveren, vooral als je meerdere panden bezit. Ten tweede kan vastgoedwaarde in de loop der tijd toenemen, waardoor je een potentiële meerwaarde kunt realiseren wanneer je het vastgoed verkoopt. Ten derde kan vastgoed een vorm van diversificatie zijn in je beleggingsportefeuille, omdat het een andere activaklasse vertegenwoordigt dan bijvoorbeeld aandelen of obligaties.

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in vastgoed. Een veel voorkomende methode is het kopen van onroerend goed en het verhuren ervan aan huurders. Dit kan zowel residentieel als commercieel vastgoed betreffen. Een andere optie is beleggen in vastgoedfondsen, waarbij je indirect investeert in een portefeuille van vastgoedobjecten die worden beheerd door een professioneel team. Vastgoedbeleggingen kunnen ook worden gedaan via beursgenoteerde vastgoedmaatschappijen (REIT's) of crowdfundingplatforms.

Het is belangrijk om bij het beleggen in vastgoed rekening te houden met verschillende factoren, zoals de locatie van het vastgoed, de marktomstandigheden, het potentiële rendement en de risico's die ermee gepaard gaan. Het is verstandig om grondig onderzoek te doen, financiële analyses uit te voeren en mogelijk advies in te winnen van experts voordat je besluit te investeren in vastgoed.

Wat voor soorten vastgoed zijn er om in te investeren?

Content uitleg over soorten en type vastgoed

Hoeveel kapitaal of eigen middelen heb je doorgaans nodig?

Waarom beleggen in vastgoedfondsen?