Lijst met gebouwen

CORUM Origin

Napels - Italië

  • Aangekocht op: 04/05/2022
  • Aankoopprijs: 33 M€
  • Aanvangsrendement: 7.5%
  • Bouwjaar:
  • Huuroppervlak: 6194.94 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 6.7 jaar

Gebouw

De 3 gebouwen waarin CORUM Origin SCPI onlangs heeft geïnvesteerd, bevinden zich in Midden-Italië.

- Het eerste gebouw bevindt zich in het historische centrum van Capri, in een zeer toeristisch gebied met een sterke commerciële roeping, en dicht bij de meest prestigieuze bestemming van het eiland. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 1.112 m², met een bankfiliaal op de begane grond en kantoren op de bovenste 2 verdiepingen. Er is ook een kluis en archiefruimte in de kelder. Ons pand maakt ook deel uit van een groter complex met een aangrenzend hotel.   

- Het tweede gebouw ligt in de gemeente Napels, een regionale hoofdstad met ongeveer 970.000 inwoners. In de directe omgeving van dit gebouw bevinden zich veel lokale winkels en kredietinstellingen. Qua vervoer wordt het gebied bediend door de metrolijn L1 en de luchthaven Napels-Capodichino ligt op slechts 8 kilometer afstand. Het pand van 2.700 m² wordt gebruikt als bankfiliaal en bijkantoren, met een bankfiliaal op de begane grond, een kluis en archiefruimtes in de kelder, en kantoren op de bovenste verdiepingen.

- Het derde gebouw ligt in het stadscentrum van Ancona, een provinciale en regionale hoofdstad met ongeveer 100.000 inwoners. De wijk was van oudsher een woonwijk, maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld en huisvest nu een groeiend aantal bedrijven. Het gebied heeft uitstekende weg- en spoorverbindingen met andere grote steden. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt ook op slechts 10 km afstand. Het gebouw wordt gebruikt als bankfiliaal en bijkantoren. Het beslaat 2.381 m², met een vergelijkbare indeling als de andere twee: een bankkantoor op de begane grond, kantoren op de bovenste verdiepingen en een kelder.

De huurder

Het complex wordt verhuurd aan één enkele onderneming: Intesa Sanpaolo, een Italiaanse internationale bankgroep en een van de grootste Europese bankgroepen, opgericht in 2007 na de fusie van de drie grootste Italiaanse banken. Zij is de grootste bank van het land qua aantal filialen (5.200, waarvan 4.200 in Italië) en werknemers (98.000, waarvan 75.000 in Italië), maar ook qua financiële en activa-middelen (48 miljard euro). Het hoofdkwartier van de groep is in Turijn. Intesa Sanpaolo bedient meer dan 20,6 miljoen klanten (13,5 miljoen in Italië) in Centraal- en Oost-Europa, het MiddenOosten en Noord-Afrika. Deze overname maakt deel uit van de aankoop van een portefeuille van 10 vestigingen in Italië die verhuurd worden aan deze huurder.

Meer gebouwen CORUM Origin