Lijst met gebouwen

CORUM Origin

Shannon - Ierland

  • Aangekocht op: 10/06/2022
  • Aankoopprijs: 16 M€
  • Aanvangsrendement: 5.9%
  • Bouwjaar: 2000
  • Huuroppervlak: 7700 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 4 jaar

Gebouw

Het gebouw ligt vlakbij het stadscentrum van Shannon, een stad in het westen van Ierland, op 20 minuten rijden van Limerick, de regionale hoofdstad. Het is een van de twee "nieuwe" steden in Ierland. Het kreeg in 1982 de status van stad en is nu de 5e stad van het land met de meeste inwoners. 
Shannon heeft een eigen vliegveld en profiteert van een vrije zone, een gebied met extraterritoriale douanerechten en een geprivilegieerd belastingregime. Sinds de zone in 1959 werd opgericht, hebben meer dan 110 bedrijven ervoor gekozen om hier filialen te vestigen, waaronder marktleiders als AXA Partners, Lufthansa Technik, Mentor Graphics en GE Capital. 

Het gebouw dat door de SCPI is aangekocht, Dromore House genaamd, is gebouwd in 2000 en omvat een parkeergarage met 400 plaatsen en 3 verdiepingen met een totale oppervlakte van 7.366 m². 
Het gebouw is voor 86% bezet. Hierdoor konden we een korting van 14% bedingen voor het leegstaande deel van het gebouw op het moment van aankoop.    Hierdoor kunnen we de opbrengst van het gebouw verhogen zodra dit deel is verhuurd.

De huurder

Momenteel wordt het gebouw door drie huurders gebruikt. De belangrijkste huurder is Intel, het grootste microprocessorbedrijf ter wereld, dat goed is voor 76% van de huurinkomsten. Het concern heeft er zijn onderzoeks- en ontwikkelingscampus gevestigd, een kenniscentrum voor cloud computing en netwerktransformatie. 

De tweede huurder, goed voor 14% van de huurinkomsten, is Digital River, een wereldwijde speler in online betalingsdiensten voor toonaangevende e-commercebedrijven. 

De derde en laatste huurder ten slotte, die goed is voor 10% van de huur, is WiPro, een multinationaal bedrijf voor IT-advies en architectuur van informatiesystemen.

Meer gebouwen CORUM Origin