Lijst met gebouwen

CORUM EURION

Heerlen - Nederland

  • Aangekocht op: 27/03/2023
  • Aankoopprijs: 50 M€
  • Aanvangsrendement: 6.4%
  • Bouwjaar: 1973
  • Huuroppervlak: 41713 m²
  • Sector: Kantoren
  • Resterende looptijd v/h huurcontract: 15.9 jaar

Gebouw

Dit pand, APG Campus, ligt in Heerlen, een stad in het zuidoosten van Nederland, dicht bij Maastricht en Aken (Duitsland). Het heeft een uitstekende ligging, vooral door de nabijheid van drie verschillende luchthavens (Eindhoven, Düsseldorf en Maastricht Aachen). Het complex is gebouwd in 1973 en gerenoveerd in 2008.
De campus bestaat uit drie onderling verbonden gebouwen. Het wordt sinds de bouw bewoond door APG Groep N.V., het bedrijf dat de pensioenregeling van het moederbedrijf ABP beheert. Het ABP is het pensioenfonds voor ambtenaren en onderwijspersoneel in Nederland. Het huurcontract heeft een resterende looptijd van 15,9 jaar.
Alle drie de gebouwen zijn BREEAM In-Use gecertificeerd voor de milieubeoordeling van gebouwen.

Voor CORUM Eurion is dit opnieuw een solide kans, vanwege de vele interieurvernieuwingen die het gebouw de komende jaren op kosten van APG zal ondergaan en de uitzonderlijk lange huurtermijn, die kwaliteit en soliditeit garandeert.
Deze aankoop past in de duurzame beleggingsstrategie van CORUM Eurion, die streeft naar verantwoorde en duurzame investeringen. Het gebouw in kwestie zal de komende jaren immers profiteren van talrijke door APG gefinancierde renovatiewerkzaamheden aan het interieur. Bovendien is de uitzonderlijk lange huurtermijn een garantie voor kwaliteit en soliditeit, wat de aantrekkelijkheid van deze aankoop nog vergroot.

De huurder

Het gebouw is volledig verhuurd aan APG, een Nederlandse investeringsmaatschappij die de pensioenregeling beheert van haar moedermaatschappij, het pensioenfonds voor ambtenaren en onderwijspersoneel in Nederland. Het is de directe dochter van Stichting Pensioen Fonds ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland.

APG beheert meer dan 636 miljard euro aan vermogen en het gebouw is sinds 1973 hun hoofdkantoor.

Meer gebouwen CORUM EURION